Kunnanhallitus, kokous 8.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 188 Haja-asutusalueen jätteenkuljetus

PuuDno-2022-215

Valmistelija

  • Timo Hämäläinen, ympäristösihteeri, timo.hamalainen@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunnan haja-asutusalueella on ns. kunnan järjestämä jätteenkuljetus, mikä tarkoittaa sitä, että kunta kilpailuttaa jätteenkeräyksen ja kuljetuksen. Haja-asutusalueella on tällä hetkellä 21 urakkaan kuuluvaa aluekeräyspistettä sekä yksityisten kiinteistöjen ja jätekimppojen omia jäteastioita.

Aluekeräyspisteissä tyhjennetään vuosittain n. 1600 pikakonttia ja kiinteistökohtaisessa keräyksessä n. 1600 pienempää jäteastiaa. Urakkaan kuuluva jäte kuljetetaan Mikkeliin Metsäsairilan jäteasemalle.

Tekninen toimiala on kilpailuttanut kuljetusurakan vuosille 2023 - 2026. Urakkaa koskeva tarjouspyyntö on julkaistu HILMA-portaalissa 30.10.2022. Määräaikaan 30.11.2022 klo 12:00 mennessä saapui kolme tarjousta, jotka kaikki olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjouksen jättivät:

- Jätehuolto Laine Oy

- RL-Palvelut Oy ja

- Urbaser Oy 

Urakoitsijan valintaperusteena on tarjouspyynnön mukaan kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, valintaperusteena halvin hinta. Hintavertailussa vertaillaan urakkajakson ensimmäisen vuoden vuosikustannuksia, jotka on laskettu tilaajan antamien astiantyhjennysten lukumääristä. Tilaajan ilmoittamat määrät eivät sido tilaajaa.

Palkkio, yksikköhinta, sisältää kaikki Urakoitsijan palvelun suorittamiseen liittyvät kulut. Palkkiota voidaan tarkistaa sopimuskaudella seuraavasti:

Yksikköhinnat sidotaan tilastokeskuksen julkaisemaan Jätteenkuljetuksen kustannusindeksi, 2020 = 100, pakkaava jäteauto, kokonaisindeksi, perusluku 10/2022. Yksikköhintojen tarkistuksen myötä yksikköhinta voi korottua, vähentyä tai pysyä ennallaan. Yksikköhinnoin €/kpl (euroa / kappale). Yksikköhintojen tarkistus suoritetaan tilaajan toimesta 6 kuukauden välein ja yksikköhinnan muutos otetaan huomioon, kun se on yhtä suuri tai suurempi kuin + 2 %. Yksikköhinnassa on kaksi desimaalia ja hinta on €/kpl (euroa / kappale).

Jos edellä mainitun indeksin julkaiseminen päättyy tai sen peruste muuttuu tai jos jostain syystä indeksin muutoksen laskeminen käy mahdottomaksi tai soveltumattomaksi, se pyritään korvaamaan osapuolten sopimalla mahdollisimman vastaavalla indeksillä, mutta jollei siitä päästä yhteisymmärrykseen 30 päivässä, asia annetaan Tilastokeskuksen määriteltäväksi.

Indeksin mukaiset hinnan tarkistukset: ensimmäinen hinnan tarkistus suoritetaan kesäkuussa 2023, indeksillä 5/2023, jonka jälkeen indeksitarkistukset suoritetaan 6 kk välein. Korjatut hinnat otetaan käyttöön ensimmäisen kerran 1.7.2023. Vastaavasti menetellään koko urakka-ajan.

Erityisistä syistä, mm valtiovallan lainsäädännöllisistä toimenpiteistä johtuvista syistä, hintoja voidaan tarkistaa muutoksen voimaantulohetkestä muutosta vastaaviksi.

Avauspöytäkirja, tarjoukset sekä tarjouspyyntö ovat oheismateriaaleina. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä Jätehuolto Laine Oy:n tarjouksen kokonaistaloudellisesti edullisimpana, valintaperusteena halvin hinta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Jätehuolto Laine Oy, RL-Palvelut Oy, Urbaser Oy