Kunnanhallitus, kokous 8.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 187 Puunmyynnin ja metsänhoitotöiden tarjouksen hyväksyminen

PuuDno-2022-199

Valmistelija

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunta pyysi 30.9.2022 kahdeksalta toimijalta tarjouksia puunostosta ja metsänhoitotoimista Puumalan kunnan omistamalla alueilla Pirttimäen ja taajaman tuntumassa. Myytäväksi puumääräksi on tarjouspyynnössä arvioitu yhteensä 2060 kuutiometriä. Hakkuita tehdään yhteensä 21,8 hehtaarilla ja kyseessä ovat pääosin ensiharvennus- ja harvennushakkuut. Harvennusala on 18,4 hehtaaria ja uudistusala 3,4 hehtaaria.

Mätästystä ja kuusentaimien istutuksia tehdään 3,4 hehtaarin uudistusalalla ja ennakkoraivausta/maisemanhoitoa 6,4 hehtaarin alalla. Hoitotöistä on pyydetty esittämään kokonaishinta kuvatuista toimista.

Tarjouksessa on pyydetty ilmoittamaan puutavaralajikohtaiset hinnat, erikoispuut (mm. pylväät, pikkutukit, parrut), mahdolliset erikoispuiden takuumäärät, kuviotietojen ylläpito, taimien hinnat, mahdolliset ennakkorahoitukset ja maksutapa, sekä mahdolliset bonukset.

Ratkaisuperusteena tarjouksia vertailtaessa on ilmoitettu käytettävän puunmyynnistä ja hoitotoimista koostuvaa kokonaishintaa, koska hoitotoimet ja hakkuut teetetään saman toimijan vastuulla. Tarjoukset yhteismitallistetaan pyydettyihin määriin perustuen.

Tarjous tuli jättää 27.10.2022 klo 15.00 mennessä. Kohteen puunkorjuu ja hoitotoimet tulee tehdä 14.11.2022–31.10.2023 välisenä aikana.

Määräaikaan mennessä saatiin neljä tarjousta, joista yksi oli yhdistetty tarjous. Tarjoukset avattiin 31.10.2022, tarjousten avauspöytäkirja ja vertailutaulukko oheismateriaalina. Lisäksi oheismateriaalina ovat tarjouspyyntö ja tarjoukset liitteineen. Tarjoukset poikkeavat vähäisesti puumäärien ja puutavaralajien suhteen.

Tarjoukset on saatettu vertailukelpoisiksi tarkastelemalla samoja puumääriä ns. takuuhinnan näkökulmasta. Takuuhinta tarkoittaa käytännössä tarjoajan alinta hintaa.

Puunostosta ja metsänhoitotöistä kunnalle kokonaishinnaltaan edullisimman tarjouksen yhteismitallistamisen jälkeen jätti Stora Enso Oyj. Tarjousten vertailukelpoisiksi saattamisen jälkeen kunta saisi puunmyyntituloa 101 065,00 euroa ja maksaisi metsänhoitotoimista 6537,63 euroa, alv 0%. Vertailussa ratkaisuperusteena käytettävä kokonaishinta eli puunmyyntitulon ja hoitomenojen erotus on 94 527,37euroa. Lopullinen kunnalle maksettava puukaupan summa tarkentuu mittaustodistusten perusteella.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä Stora Enso Oyj:n puunostotarjouksen 101 065,00 euroa ja metsänhoitotarjouksen 6537,63 euroa, alv 0 %.

 

Valtuuston III vpj. Olavi Kietäväinen poistui kokouksesta esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Esteelisyysperuste: Yhteisöjäävi.

Päätös

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti palauttaa asian uudelleen valmisteluun.

Tiedoksi

Tarjouksen jättäneet, teknistenpalvelujen toimiala