Kunnanhallitus, kokous 25.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 72 Edustajien valinta Karjalan prikaatin Etelä-Savon aluetoimiston kutsuntoihin 2022

PuuDno-2021-164

Valmistelija

  • Annakaisa Arilahti, hallintopäällikkö, annakaisa.arilahti@puumala.fi

Kuvaus

Karjalan prikaatin Etelä-Savon aluetoimisto Mikkeli pyytää nimeämään kunnan edustajat (jäsen ja varajäsen) sekä kutsuntalääkärit vuoden 2022 kutsuntoihin. Tiedot on pyydetty 31.5.2022 mennessä.

Kutsuntalautakunnan jäseniä nimettäessä pyydetään ottamaan huomioon heidän mahdollinen esteellisyys niin, ettei kutsunnanalaisissa ole heidän lähisukulaisiaan.

Maavoimien esikunnan antaman suosituksen perusteella Etelä-Savon aluetoimisto esittää harkittavaksi, että kuntien/kaupunkien edustajiksi kutsuntalautakuntaan mahdollisesti nimettäisiin etsivää nuorisotyötä tekevä tai muuten nuorison tunteva henkilö. Perusteena on, että edustaja tuntee pääosan kutsunnanalaisista ja kutsunnanalaisten mahdollisen tuen tarpeen arvioiminen on välitöntä.

Lisäksi aluetoimisto pyytää kaupunkien ja kuntien hallituksia nimeämään kutsuntojen avaustilaisuuteen tervehdyksen esittäjän aikaisempien vuosien tapaan.

Puumalan ja Sulkavan kutsunnat pidetään yhdessä, tänä vuonna paikkana on Sulkavan seurakuntatalo 30.8.2022.

Koska kutsunnat järjestetään yhdessä Sulkavan kanssa, kutsuntalääkäri tulee Sulkavan kunnan toimesta, joten Puumalan kunnalla ei ole tarvetta nimetä erikseen kutsuntalääkäriä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus nimeää kunnan edustajaksi kutsuntalautakuntaan vapaa-aikasihteeri Virpi Tuovisen ja varaedustajaksi erityisopettaja Seppo Tuovisen sekä avaustilaisuuteen kunnan tervehdyksen esittäjän.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. Lisäksi kunnanhallitus nimesi avaustilaisuuteen kunnan tervehdyksen esittäjäksi valtuuston puheenjohtaja Matti Viialaisen ja varalle valtuuston I varapuheenjohtaja Unto Pasasen.

Tiedoksi

Karjalan prikaatin Etelä-Savon aluetoimisto Mikkeli, Valitut edustajat

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:
-   se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Puumalan kunnan kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Puumalan kunnan kunnanhallitus.

Postiosoite: Keskustie 14, Puumala
Sähköpostiosoite: kirjaamo@puumala.fi
Puhelinnumero: 015 888 9500
Kirjaamon aukioloaika: ma – pe 9.00 – 15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
–    päätös, johon haetaan oikaisua
–    se, millaista oikaisua vaaditaan
–    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Puumalan kunnan kirjaamosta.
Postiosoite: Keskustie 14, Puumala
Sähköpostiosoite: kirjaamo@puumala.fi
Puhelinnumero: 015 888 9500
Kunnan kirjaamon aukioloaika: ma – pe 9.00 – 15.00