Kunnanhallitus, kokous 25.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 Määräalan maanvuokrasopimusluonnos kiinteistöllä 623-427-3-7 / Pisto Camp Oy

PuuDno-2022-87

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunta omistaa Pistohiekan ranta-asemakaava-alueella 17 tonttia ja rakennusoikeutta kunnan omistamalla alueella on 17 300 k-m2. Tällä hetkellä kunnan omistamista tonteista on vuokrattu 4. 

Puumalan kunta on neuvotellut Pisto Camp Oy:n kanssa kortteleiden 5 ja 6 vuokraamisesta. Kortteleissa on yhteensä 4 tonttia, jotka ovat lohkomattomia. Kortteleiden kaavamerkintä on RM-5, mikä merkitsee matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta. Kaavamääräysten mukaan alueelle saa rakentaa yksittäisiä matkailua palvelevia majoitusrakennuksia sekä niitä palvelevia huolto- ja varastorakennuksia ja talousrakennuksia. Matkailurakennuksiin liittyvä pysäköinti tulee sijoittaa korttelialueelle. Rakennusten tulee olla tyyliltään, mitoitukseltaan ja väritykseltään alueelle soveltuvia. Korttelialueelle tulee jättää luonnonpuustoa rakentaa siten, että kortteliin jää luonnontilaisina säilyviä alueita. Kaavamääräysten mukaan aluetta voidaan käyttää vaihtoehtoisesti myös caravan-alueena. 

Pisto Camp Oy (Y-tunnus 3280803-9) on uusi Puumalaan perustettu yritys, jonka esittely ja liiketoimintasuunnitelma ovat oheismateriaaleina. 

Yrityksellä on suunnitelmissa perustaa alueelle caravan-alue, johon rakentuu matkailuautopaikkoja, huoltorakennus ja pientä majoitustoimintaa. Yrityksen kanssa on neuvoteltu vuokrahinnasta ja maanvuokrasopimusluonnos sisältää myös osto-oikeuden. Tavoitteena on, että toiminta käynnistyisi jo kesällä 2022. 

Yrityksen kanssa on neuvoteltu myös siitä, että yritys, kunta ja mahdolliset muut kumppanit toteuttaisivat Pistohiekalle frisbeegolf-radan erillisen hankesuunnitelman mukaisesti. Hankesuunnitelmassa sovittaisiin kustannuksista ja vastuista. 

Korttelikohtainen vuosivuokran hinta on 6 300 euroa. Sopimusluonnos sisältää osto-oikeuden, mikä on korttelista 5 hinnaltaan yhteensä 140 000 euroa ja korttelista 6 yhteensä 140 000 euroa. Osto-oikeus on voimassa 7 vuotta ja se on sidottu kuluttajahintaindeksiin. Hinta pohjautuu ulkopuolisen tahon tekemään arviokirjaan (kunnan tilaama arvio). 

Yrityksen liiketoimintasuunnitelma on oheismateriaalina. Kaavakartta kaavamääräyksineen, maanvuokrasopimusluonnos ja määräalakartat ovat liitteinä.  

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää tehdä valtuustolle seuraavan päätösehdotuksen:

Valtuusto päättää hyväksyä liitteen mukaisen maanvuokrasopimuksen Pisto Camp Oy:n kanssa.

Lisäksi kunnanvaltuusto oikeuttaa kunnanjohtajan tekemään maanvuokrasopimukseen merkitykseltään vähäisiä teknisluontoisia muutoksia ja allekirjoittamaan sopimuksen. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.