Kunnanhallitus, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 54 Kunnallisjohdon seminaari 18.-19.5.2022 Vaasan Sähkö-Areenalla

Valmistelija

  • Annakaisa Arilahti, hallintopäällikkö, annakaisa.arilahti@puumala.fi

Kuvaus

Suomen Yrittäjät järjestää vuosittain yhden Suomen suurimmista kuntien elinkeinopolitiikkaa käsittelevistä kunta-alan tapahtumista. Kunnallisjohdon seminaarin, joka kokoaa yhteen yli 1 000 elinkeinopolitiikan vaikuttajaa, kuntajohtajaa, paikallisten yrittäjäyhdistysten johtoa, elinkeinojohtajaa ja -asiamiestä, kunnanvaltuuston ja hallituksen puheenjohtajaa, muita kuntien luottamushenkilöitä ja kunta-alan ja elinkeinopolitiikan asiantuntijoita ympäri Suomea.

Vuonna 2021 Kunnallisjohdon seminaari järjestettiin Helsingissä, jossa paikalla oli lähes 1000 osallistujaa ja n. 70 % kunnista oli edustettuna.

Seuraava 29. Kunnallisjohdon seminaari järjestetään Vaasan Sähkö-Areenalla 18.19.5.2022. Tapahtumassa osallistujat pääsevät keskenään pohtimaan kunnan, hyvinvointialueiden, valtion ja yritysten välistä yhteistyötä eri näkökulmista. Lupaamme seminaarin tarjoavan tuoretta tietoa, uusia näkökulmia ja painavia puheenvuoroja kuntien ja yritysten yhdessä rakentamasta elinvoimasta.

Ukrainan sodan takia elämme nyt suuressa epävarmuudessa ympäri maailmaa. Suomen asema Venäjän lähellä on aiheuttanut epävarmuutta myös Suomesta taloudellisena investointikohteena ja kasvualustana. Ei ole yhdentekevää, haluavatko suomalaiset investoida kotimaahan ja uskaltavatko ulkomaiset investoijat investoida Suomeen. Suomen on oltava jatkossakin taloudellisesti vahva. Vahva talous merkitsee vahvuutta myös turvallisuuspoliittisesti.

Jo Ukrainan tilanteenkin takia on erittäin tärkeää, että Kunnallisjohdon seminaarin kantavana teemana ovat kasvu ja elinvoima. Meidän on oltava maailman kilpailukykyisin ja houkuttelevin maa, jotta voimme kompensoida maantieteellisen sijaintimme epävakaan Venäjän naapurina.

Lähestymme kasvua yritysten näkökulmasta. Suomen huippuyrittäjät kertovat tilaisuudessa omat ajatuksensa, millaisessa kunnassa/millaisella alueella kasvuedellytykset ovat parhaat mahdolliset. Uudet elinvoimakunnat ovat myös uusien haasteiden ja mahdollisuuksien edessä: Miten tarjotaan parhaat työvon erittäin työvoima- ja yrityspalvelut? Miten rahat riittävät sekä uusissa kunnissa että hyvinvointialueilla? Millaista on paras yhteistyö yritysten kanssa? Mitkä ovat suurimmat kasvun ja työllistämisen esteet?

Tänä vuonna tilaisuudessa ovat jälleen huippupuhujat paikalla. Kasvu- ja kehitysnäkymiä valtiovallan taholta analysoi tarkemmin kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari. EU:n näkökulmasta oman kasvuviestinsä välittää komissaari Jutta Urpilainen. Sitä, onko Suomi hyvä paikka yrittää, analysoivat esimerkiksi Ivana Helsingin yrittäjä Paola Suhonen, Avant Tecnon hallituksen puheenjohtaja Risto Käkelä ja Meet Food Technologyn toimitusjohtaja Mikko Karell.

Lipun hinta: Early Bird julkinen sektori 385 € (+ alv 24 %) 31.3.2022 asti.

Kunnallisjohdon seminaarin ohjelma löytyy osoitteesta https://me.yrittajat.fi/kunnallisjohdon-seminaari-2022/

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää valita edustajansa kunnallisjohdon seminaariin 18.-19.5.2022.

Päätös

Kunnanhallitus nimesi edustajiksi elinkeinokehittäjä Mirjami Laitisen, valtuuston II vpj. Vesa Koivulan ja valtuuston III vpj. Olavi Kietäväisen kunnallisjohdon seminaariin 18.-19.5.2022.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:
-   se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Puumalan kunnan kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Puumalan kunnan kunnanhallitus.

Postiosoite: Keskustie 14, Puumala
Sähköpostiosoite: kirjaamo@puumala.fi
Puhelinnumero: 015 888 9500
Kirjaamon aukioloaika: ma – pe 9.00 – 15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
–    päätös, johon haetaan oikaisua
–    se, millaista oikaisua vaaditaan
–    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Puumalan kunnan kirjaamosta.
Postiosoite: Keskustie 14, Puumala
Sähköpostiosoite: kirjaamo@puumala.fi
Puhelinnumero: 015 888 9500
Kunnan kirjaamon aukioloaika: ma – pe 9.00 – 15.00