Kunnanhallitus, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Työsuojelutoiminnan arviointi vuodelta 2021

PuuDno-2017-62

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tuula Nuotio, päiväkodin johtaja, tuula.nuotio@puumala.fi

Kuvaus

Työsuojelupäällikkö, työsuojeluvaltuutetut ja ensimmäiset varavaltuutetut ovat arvioineet vuoden 2021 työsuojelutoimintaa: mitä on tehty, mitä tuloksia saatu aikaiseksi ja mitä on jäänyt kesken. Lisäksi he ovat pohtineet, mitkä ovat tärkeimpiä työsuojelutoiminnan asioita vuodelle 2022. Arviointi on toteutettu sähköpostilla.

Mitä on tehty ja mitä tuloksia saatu aikaiseksi

  • Työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen tukemiseen liittyvää koulutusta on ollut koko henkilöstölle.
  • Työsuojelun varavaltuutettuja on perehdytetty työsuojelutehtäviin ja koulutettu niihin.
  • Työsuojelun näkökulmasta koululla on mietitty terveysturvallisuusasioita ja kamppailtu koronasta johtuvien hyvinvointi- ja oppimisvajeiden kanssa. Nämä eivät ole olleet suoraan työsuojelun työn alla, vaan esimerkiksi oppilashuolto, rehtori ja koko muu koulun johtotiimi on yhdessä miettinyt toimivia ja terveysturvaa edistäviä käytänteitä.
  • Koko koulun henkilökunta on osallistunut hyvinvointipäiviin. Tapahtumailtapäivä oli hyödyllinen, mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Lisäksi henkilökunta on kouluttautunut.
  • Terveystarkastajan käynnin yhteydessä koululla tehtiin seurantatutkimuksia, joiden mukaan koulurakennuksen sisäilmasta ei löytynyt haitallisia mikrobeja. Edelleen työyhteisössä on 2-3 ihmistä, joiden mielestä muutamat luokkahuoneet ovat sisäilmaltaan heikkoja ja heidän pitää myös talviaikana tuulettaa luokkatilaa ennen oppituntia. Tästä seuraa tietysti luokkien viilentymistä. Kouluruokalan äänimaailmaa tutkittiin ja "demottiin" erivärisillä valoilla äänenvoimakkuuteen reagoivan ilmaisimen avulla.
  • Koululla on lisäksi pohdittu työssä jaksamista parin pidemmän sairauspoissaolon kohdalla. Tällaisia halutaan välttää jatkossa ja työntekijät ovat omasta mielestään edistyneet työuupumisen välttämisessä ja ovat hiukan valmiimpia, valveutuneempia ja parempia.

 

Mitä on jäänyt kesken

  • Työyksikkökohtaisten perehdyttämisaineistojen päivitys on tarkistamatta.

Vuoden 2022 tärkeimpiä työsuojelun asioita

  • Linjaamme työsuojeluorganisaatiossa selkeämmin ja suunnitelmallisemmin, miten Puumalan kunnan työsuojeluorganisaatio toimii: mitä voisimme kehittää ja millaiseen työsuojeluun meidän työpanos tulee kohdentaa. Sovitaan, miten työsuojeluvaltuutetut kokoontuvat säännöllisesti.
  • Lomakkeet, kuten läheltä piti-, häirintä- ja riskien ja vaarojen arviointi- ilmoitukset / lomakkeet käydään läpi ainakin perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilöstön kanssa.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Yhteistyötoimikunta päättää merkitä työsuojelutoiminnan vuoden 2021 arvioinnin ja vuoden 2022 tärkeimmät painopisteet tietoonsa saatetuksi ja tehdä kunnanhallitukselle seuraavan ehdotuksen:

Kunnanhallitus päättää merkitä työsuojelutoiminnan vuoden 2021 arvioinnin ja vuoden 2022 tärkeimmät painopisteet tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä työsuojelutoiminnan vuoden 2021 arvioinnin ja vuoden 2022 tärkeimmät painopisteet tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.