Kunnanhallitus, kokous 16.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 120 Senioritalojen E-talon purkaminen

PuuDno-2024-186

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunta omistaa ns. Senioritaloja Papinpellossa, osoitteessa Pappilantie 5, sekä Tikkatiellä. Papinpellossa sijaitsevat talot A-E ja ne on rakennettu vuosina 1972-1976. Huoneistoja taloissa on kaikkiaan 36 kpl.

Talot A-C on peruskorjattu vuonna 2002. D-talossa kunnostettuja huoneistoja on 9, joista 4 on kunnostettu 2000-luvun alussa ja 5 asuntoa 8 vuoden sisällä, kunnostustahtiin 1 asunto vuodessa.

E-talossa on kunnostettuja huoneistoja 2 kpl, joissa on asukkaat. Talon muut 8 huoneistoa ovat alkuperäisessä kunnossa, joista yhdessä on enää asukas. Muutoin huoneistoissa ei ole ollut asukkaita enää vuosiin. Huoneistojen koot ovat 27-38 m². E-talon kokonaispinta-ala on 341 m².

Lämmitysmuotona kaikissa Papinpellon senioritaloissa on kaukolämpö. D- ja E-taloissa ilmanvaihto on painovoimainen ja A-C talossa koneellinen poisto.  

Kohteisiin on tehty marraskuussa 2023 tekniset kuntoarviot ja vuotta aiemmin kattotutkan tarkastus, joiden raportit ovat oheismateriaalina. Rakennusten kuntokartoitusta käsiteltiin myös huhtikuussa 2024 valtuustoseminaarissa. 

 

E-talon arvioidut remontointikustannukset olisivat karkeasti arvioiden 500 000 euroa sisältäen mm. sisätilojen remontoinnin, vesi- ja viemärijärjestelmien uusimisen, vesikaton uusimisen, salaojien uusimisen ja ilmanvaihtojärjestelmän uusimisen. Vaihtoehtoisesti purkukustannukset ovat 40 000 - 50 000 €. Purkukustannuksiin selvitetään mahdollisen ara-avustuksen käyttäminen. Mikäli talo purettaisiin, tulisi kolmelle nykyiselle asukkaalle osoittaa vähintään nykyistä vastaava, kohtuuhintainen vuokra-asunto.   

Ottaen huomioon E-talon kunnon ja tarvittavien remonttien laajuuden, ei taloa ole kannattavaa enää remontoida. E-talo tulisi purkaa ja kyseiselle tontille tulisi tavoitella uudistuotantoa. Maapohjan omistaa Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää tehdä kunnanvaltuustolle seuraavan päätösehdotuksen:

Valtuusto päättää, että Senioritalojen E-talo puretaan ja purkukustannuksiin käytetään varausta, joka tehtiin tilinpäätöksen 2023 hyväksymisen yhteydessä kohdennettuna purku- ja remontointikustannuksiin.  

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.