Kunnanhallitus, kokous 16.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 121 Vuokrasopimus kohteessa Takakuja 12 / InnoTools Oy

PuuDno-2024-179

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

InnoTools Oy on tällä hetkellä Turussa toimiva yritys, joka on erikoistunut sähköstaattisten tuotteiden valmistamiseen. Yrityksellä on tavoitteena sijoittua Puumalaan ja yhteistyössä kunnan kanssa on kartoitettu sopivia toimitiloja. Yrityksen liiketoimintasuunnitelma on oheismateriaalina. Yrityksen tavoitteena on työllistää tuotannossa kaksi henkilöä yrittäjän itsensä lisäksi.

Ns. Vihreältä hallilta, osoitteessa Takakuja 12, on vapautumassa 6.10.2024 mennessä lämmintä teollisuushallitilaa noin 280 m2 sekä toimistotilaa ja viereinen kylmävarasto 100 m2. InnoTools Oy:llä on tarvetta lämpimälle tuotantohallitilalle. Yrityksen kanssa on neuvoteltu tilan vuokraamisesta ja vuokrasopimuksen luonnos on liitteenä. 

Kuukausivuokra tilasta olisi 1341 e (ALV 0). Vuokraan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja vuokran määrä sidotaan elinkustannusindeksiin. Vuokra-aika alkaisi 1.12.2024 ja sopimus olisi voimassa toistaiseksi. Vuokralainen kustantaa käyttösähkön itse.

Kunta sitoutuu puhdistamaan tilan ja hajuhaitan lokakuun 2024 aikana. 

Oheismateriaalina yrityksen liiketoimintasuunnitelma. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan Puumalan kunnan ja InnoTools Oy:n välisen vuokrasopimusluonnoksen sekä oikeuttaa kunnanjohtajan tekemään sopimukseen merkitykseltään vähäisiä muutoksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

InnoTools Oy / Mika Sjöholm, tekninen toimi