Kunnanhallitus, kokous 20.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 74 Hyvän Olon Puumalan pop up -tilan hinnoittelu

PuuDno-2024-119

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Hyvän Olon Puumala on yritysyhteisö, joka sijaitsee osoitteessa Keskustie 11. Tilat omistaa kunta ja yrittäjät ovat vuokralaisina tiloissa. 

Puumalalaisilta sivutoimisilta yrittäjiltä on tullut toive pop up -tyyppisen tilan mahdollistamisesta, mitä voisi siis vuokrata lyhyitä aikoja tarpeen mukaan.

Valmisteluvaiheessa on keskusteltu Hyvän Olon Puumalan tiloissa nykyisin toimivien yrittäjien kanssa ja heidän suhtautuminen pop up -tilaan on myönteinen. Yrittäjät kokevat, että palveluiden monipuolistuminen ja laajentuminen tiloissa olisi tervetullutta.

Pop up -tilaksi osoitettaisiin yksi 15 m2:n huone, jota vuokrattaisiin yrittäjille vuorokausihinnalla. Kohderyhmänä voivat olla esimerkiksi. sivutoimiset yrittäjät, käsityöyrittäjät, suoramyynnin edustajat, vakuutusedustajat tai lakipalveluita tarjoavat toimijat. 

Tilan vuokraus ja maksu toteutettaisiin Visit Puumala -verkkokaupan kautta. Vuorokausihinta olisi 29 e (sis. alv 24 %). Tilaa voi käyttää klo 9-21. Yhdellä kertaa voi varata maksimissaan 7 vuorokautta. Pidemmistä vuokra-ajoista tulisi sopia elinkeinokehittäjän kanssa.

Oheismateriaalissa on esitetty tarkempi kuvaus toimintaperiaatteista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää pop up -tilan toteuttamisesta Hyvän Olon Puumalan tiloihin sekä hinnoittelusta esittelytekstissä kuvatulla tavalla.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.