Hyvinvointilautakunta, kokous 18.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Valtionavustuspäätös: PU-SU LIIKUNTAA, Puumalan ja Sulkavan kuntien yhteinen liikunnallisen elämäntavan kehittämishanke

PuuDno-2024-34

Valmistelija

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunta haki yhdessä Sulkavan kunnan kanssa PU-SU LIIKUNTAA -valtionavustusta Aluehallintovirastolta joulukuussa 2023. Avustusta haettiin yhteensä 19 500 euroa. PU-SU LIIKUNTAA on Puumalan ja Sulkavan kuntien yhteinen liikunnallisen elämäntavan kehittämishanke vuosille 2024–2026. Hankkeen ensisijaiset kohderyhmät ovat ikäihmiset ja työikäiset, mutta pienten kuntien hankkeessa on luontevaa huomioida kaikki kuntalaiset, etenkin nuoret ja perheet. Hankkeen tavoitteet voidaan jakaa laadukkaan liikuntaneuvonnan ja sen kustannustehokkaan palveluketjun kehittämiseen sekä kuntalaisten liikkumisen lisäämiseen, kuten erilaisiin kokeileviin liikuntaryhmiin ja -tapahtumiin sekä arkiliikunnan merkityksen korostamiseen eri keinoin. Merkittävää on myös moniammatillisen yhteistyön kehittäminen sekä kuntalaisten osallisuuden vahvistaminen liikkumista lisäävissä toiminnoissa.

Aluehallintovirasto myönsi maaliskuussa 2024 antamassaan päätöksessä (ISAVI/11484/2023) yhteensä 19 000 euroa hankkeelle rahaa. Hankkeen omarahoitusosuus on 50 %. Hankerahoituksen käyttöaika on 1.4.-31.12.2024.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Hyvinvointilautakunta merkitsee valtionavustuspäätöksen tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.