Kunnanhallitus, kokous 27.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Avustushakemus: Kylliönjärven vesiensuojeluhanke

PuuDno-2023-34

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan Viljakansaaressa sijaitseva Kylliönjärvi on matala humusjärvi, joka on ekologiselta tilaltaan luokiteltu hyväksi. Viime vuosien aikana järven vesi on muuttunut tummaksi ja pohjassa on havaittu humusta. Kylliönjärven valuma-alue on noin 10 km². Kesäkuussa 2022 perustetun Kylliöjärven hoitoyhdistyksen tavoitteena on parantaa järven kuntoa sekä pysäyttää sen rehevöityminen.

Kylliönjärven hoitoyhdystys on laatinut järven kunnostukseen liittyvän hankesuunnitelman, jossa tavoitteina ovat Kylliönjärven hyvän ekologisen tilan ylläpito, nuhraantumiskehityksen hidastaminen ja pysäyttäminen, virkistyskäytön parantaminen sekä tiedon lisääminen paikallisille omasta lähijärvestään sekä tämän valuma-alueesta. Hankkeen kustannusarvio on 11 950 euroa.

Kylliönjärven hoitoyhdistys hakee Puumalan kunnalta 1500 euron avustusta yleissuunnitelmatasoisen vesiensuojelusuunnitelman laatimiseksi Kylliönjärven valuma-alueelle sekä kesällä 2023 touteutettaviin vesikasvien niittoihin. Lisäksi yhdistys aikoo hakea rahoitusta Etelä-Savon ELY-keskukselta, Tuuliaisen säätiöltä, Itä-Puumalan osakaskunnalta ja Puumalan kalatalousalueelta. Hankkeeseen sisältyy myös Kylliönjärven hoitoyhdistyksen talkootyötä. Hankesuunnitelma on liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää Kylliönjärven hoitoyhdistykselle avustusta 1500 euroa. Kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 5000/4740.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kylliönjärven hoitoyhdistys ry, ympäristösihteeri