Kunnanhallitus, kokous 27.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 50 Puumalan kunnan edustajat vuoden 2023 kutsunnoissa

PuuDno-2023-26

Valmistelija

  • Mervi Kelloniitty, hallintopäällikkö, mervi.kelloniitty@puumala.fi

Kuvaus

Karjalan prikaatin Etelä-Savon aluetoimisto Mikkeli pyytää kunnanhallituksia nimeämään kunnan edustajat (jäsen ja varajäsen) vuoden 2023 kutsuntoihin. Tiedot on pyydetty ilmoittamaan 30.4.2023 mennessä.

Kutsuntalautakunnan jäseniä nimettäessä pyydetään ottamaan huomioon heidän mahdollinen esteellisyys niin, ettei kutsunnanalaisissa ole heidän lähisukulaisiaan.

Maavoimien esikunnan antaman suosituksen perusteella Etelä-Savon aluetoimisto esittää harkittavaksi, että kuntien/kaupunkien edustajiksi kutsuntalautakuntaan mahdollisesti nimettäisiin nuoriso- tai sosiaalityötä tekevä tai muuten nuorison tunteva henkilö. Perusteena on, että edustaja tuntee pääosan kutsunnanalaisista ja kutsunnanalaisten mahdollisen tuen tarpeen arvioiminen on välitöntä. 

Lisäksi Etelä-Savon aluetoimisto pyytää kaupunkien ja kuntien hallituksia nimeämään kutsuntojen avaustilaisuuteen tervehdyksen esittäjän aikaisempien vuosien tapaan.

Tänä vuonna Puumalan ja Sulkavan kutsunnat pidetään yhdessä Puumalan kunnantalolla 29.8.2023 klo 9:00 alkaen.

Etelä-Savon hyvinvointialuetta on pyydetty nimeämään kutsuntalääkäri.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus nimeää kunnan edustajaksi kutsuntalautakuntaan vapaa-aikasihteerin ja varaedustajaksi hyvinvointi- ja kulttuurijohtajan sekä valitsee avaustilaisuuteen kunnan tervehdyksen esittäjän.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. Lisäksi kunnanhallitus nimesi kunnan tervehdyksen esittäjäksi Laura Pitkonen.

Tiedoksi

Etelä-Savon aluetoimisto