Kunnanhallitus, kokous 7.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 175 Vanhan sairaalan tontin kehittäminen

PuuDno-2022-196

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi
  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunta omistaa kirkonkylässä Sairaala-nimisellä kiinteistön, jonka kiinteistötunnus on 623-414-41-15. Kiinteistöstä on tarkoitus erottaa kartalle merkitty noin 5 000 m²:n määräala, jolla sijaitsee tällä hetkellä kaksi purkukuntoista rakennusta. Määräalasta on teetetty ulkopuolisella arvioitsijalla hinta-arvio. 

Tontti sijaitsee Saimaalle avautuvalla itärinteellä ja se on pääosin vanhaa piha-aluetta. Määräalalla on omaa Saimaan rantaviivaa noin 90 metriä. 

Tontti sijaitsee asemakaava-alueella ja nykyinen kaavamerkintä on "sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialue". Koska jo vuosia on näyttänyt siltä, ettei sote-alan rakennuksia määräalalle toteudu ja viereisissä rakennuksissa sijaitsee Puumalan hyvinvointikeskus uudistuneine palvelukeskuksineen, on perusteltua kehittää ko. alueen käyttötarkoitusta.

Suunnitteilla on tehdä määräalalle kaavamuutos, jonka avulla mahdollistetaan asuin- ja uudisrakentaminen. Tavoitteena on tarjota laadukasta, kiinnostavaa ja vakituiseen asumiseen tarkoitettua asuntotuotantoa hyvien palveluiden läheisyydessä. 

Toimijaa / investoria määräalalle kunta hakee tarjouskilpailun kautta. Tarjouskilpailun yksityiskohdat virallisine ilmoituksineen ja ohjeineen julkaistaan myöhemmin. Tarjouksia arvioi ohjausryhmä ja arvioitavina tekijöinä ovat vähintään hinta ja toteutussuunnitelma. Arviointiprosessia varten on tarpeen valita ohjausryhmä.

Projektikokonaisuuden nimi on "Saaristokoti". Alustava projektisuunnitelma tarjouskilpailun ja kaavamuutoksen toteuttamisesta on oheismateriaalina. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää nimetä ohjausryhmän jäseniksi teknisen johtajan, rakennustarkastajan ja kunnanjohtajan sekä vähintään kaksi luottamushenkilöä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. Kunnanhallitus nimesi ohjausryhmään luottamushenkilöjäseniksi teknisen lautakunnan pj. Mika Hämäläisen ja valtuuston pj. Matti Viialaisen.

Tiedoksi

Ohjausryhmään valitut, tekninen toimi

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:
-   se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Puumalan kunnan kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Puumalan kunnan kunnanhallitus.

Postiosoite: Keskustie 14, Puumala
Sähköpostiosoite: kirjaamo@puumala.fi
Puhelinnumero: 015 888 9500
Kirjaamon aukioloaika: ma – pe 9.00 – 15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
–    päätös, johon haetaan oikaisua
–    se, millaista oikaisua vaaditaan
–    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Puumalan kunnan kirjaamosta.
Postiosoite: Keskustie 14, Puumala
Sähköpostiosoite: kirjaamo@puumala.fi
Puhelinnumero: 015 888 9500
Kunnan kirjaamon aukioloaika: ma – pe 9.00 – 15.00