Kunnanhallitus, kokous 9.12.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 179 Työhyvinvointikyselyn 2024 raportti

PuuDno-2024-23

Valmistelija

  • Mervi Kelloniitty, hallintopäällikkö, mervi.kelloniitty@puumala.fi

Kuvaus

Koko kunnan henkilöstöä koskeva työhyvinvointikysely toteutettiin sähköisenä kyselynä 27.8.-30.9.2024 välisenä aikana.

Työhyvinvointikyselyssä kartoitettiin kunnan palveluksessa olevien työntekijöiden työhyvinvointia ja siinä ilmeneviä kehittämiskohteita.

Kokonaisuudessaan kyselyyn vastasi yhteensä 41 työntekijää. Kyselyn vastausprosentti on noin 64,1 %

Kysely on toteutettu Kevan tarjoamalla verkkotyökalulla. Vastaukset on käsitelty luottamuksellisesti Kevan tietosuojaperiaatteiden mukaisesti, jolloin kunta ei ole saanut yksittäisiä vastauksia kyselystä vaan raportit on tuottanut Kevan verkkotyökalu. Kyselyyn vastattiin työyksiköittäin hallinto- ja talouspalvelut (sis. liikunta- ja vapaa-aikapalvlut), tekniset palvelut sekä hyvinvointipalvelut, jotka oli jaettu opetuspalveluihin ja varhaiskasvatukseen. Tutkimuksen raportointia ei ole annettu mikäli vastaajia on vähemmän kuin 5. Kun vastaajia on ollut vähintään 10, raporteissa esitetään myös kysymyskohtaisia jakaumatietoja. Raportointi ei sisällä vastaajista sellaisia tietoja, joista yksittäiset vastaajat voidaan tunnistaa.

Raportit ovat oheismateriaalina.

 

Puumalan kunnan työhyvinvointikyselyn yhteenveto ja johtopäätökset

Puumalan kunnan työhyvinvointikyselyn tulokset antavat pääosin positiivisen kuvan työyhteisön ilmapiiristä ja työntekijöiden kokemuksista. Kyselyyn vastanneet työntekijät kokevat työyhteisönsä yleisesti ottaen luottamukselliseksi ja tukevaksi. He tuntevat olevansa osa yhteistä kokonaisuutta ja ymmärtävät organisaation tavoitteet.

Keskeiset havainnot ja johtopäätökset:

  • Työntekijät kokevat työyhteisönsä ilmapiirin hyväksi. Luottamus esihenkilöihin ja kollegoihin on vahvaa.
  • Työntekijät ymmärtävät hyvin oman työyksikkönsä sekä koko organisaation tavoitteet.
  • Vaikka tulokset ovat pääosin positiivisia, on myös kehittämiskohteita. Näitä ovat erityisesti eri yksiköiden välinen yhteistyö, sisäinen viestintä, johtaminen, työntekijöiden osallistuminen päätöksentekoon sekä työkuorman tasapainottaminen.
  • Puumalan kunta sijoittuu vertailuryhmään kuuluvien keskikokoisten kuntien joukossa hyvin.

Johtopäätökset:

  • Kunnassa on jo saavutettu paljon työhyvinvoinnin edistämisessä. Positiivinen työilmapiiri ja selkeät tavoitteet luovat hyvän pohjan jatkokehittämiselle.
  • Jatkossa eri yksiköiden välistä yhteistyötä tulee edelleen vahvistaa ja lisätä työntekijöiden osallistumismahdollisuuksia.
  • Työhyvinvointikyselyitä tulee tehdä säännöllisesti, jotta voidaan seurata kehitystä ja tehdä tarvittavia muutoksia.
  • Työntekijöiden mielipiteitä tulee kuunnella aktiivisesti ja ottaa ne huomioon päätöksenteossa.

Esimerkkejä toimenpiteistä:

  • Vahvistetaan yhteistyötä eri yksiköiden välillä järjestämällä yhteisiä työpajoja tai projekteja.
  • Lisätään työntekijöiden osallistumismahdollisuuksia antamalla työntekijöille enemmän vastuuta ja mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhönsä.
  • Kiinnitetään huomiota esihenkilöiden kouluttamiseen ja johtamistaitojen kehittämiseen.
  • Parannetaan sisäistä viestintää ja varmistetaan, että kaikki työntekijät ovat tietoisia organisaation tavoitteista ja muutoksista. Tähän hyvää pohjaa antaa Johtamisen ja työhyvinvoinnin Bootcamp-koulutus, johon esihenkilöitä on osallistunut vuoden 2024 aikana. 

Yhteenveto
Puumalan kunnan työhyvinvointi on hyvällä tasolla, mutta jatkuva kehittäminen on tärkeää. Keskittymällä tunnistettuihin kehittämiskohteisiin voidaan luoda entistäkin parempi työympäristö kaikille työntekijöille.

Yhteistyötoimikunta on päättänyt kokouksessaan 28.11.20224 § 23 esittää kunnanhallitukselle, että se merkitsee kunnan työhyvinvointikyselyn 2024 raportit tietoonsa saatetuksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus merkitsee kunnan työhyvinvointikyselyn 2024 raportit tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.