Kunnanhallitus, kokous 11.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 184 Yhteistyösopimukset Saimaa Swimrun -tapahtuman järjestämiseksi

PuuDno-2023-161

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Saimaa Swimrun -tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2017 saakka. Vuonna 2023 tapahtuman järjestämisvastuussa oli ensimmäistä kertaa Sport Jarkko Rinne Oy. Kunnalla ja yrityksellä oli tapahtumajärjestämisestä yhteistyösopimus, jonka arvo oli 2 500 e. Lisäksi kunta maksoi Puumalan Viri r.y.:lle ja Puumalan Hiihtäjät r.y.:lle 600 euroa per yhdistys avustusta reittien merkitsemisestä, osallistujien huoltamisesta ja muista järjestelyistä, jotka tehtiin ennen tapahtumaa ja tapahtuman jälkeen.

Sport Jarkko Rinne Oy:n kanssa on neuvoteltu jatkosopimus yhteistyöstä. Sopimus on liitteenä. Sopimukseen kuuluu valmistelevat työt, markkinointi, käytännön järjestelyjen ja hankintojen tekeminen sekä yhteydenpito osallistujiin. Sopimuksen arvo on 2 100 euroa ja lisäksi sopimuksen kuuluu kaksi optiovuotta. Lisäksi Puumalan Hiihtäjien ja Puumalan Virin kanssa on neuvoteltu sopimus, jonka mukaan yhdistykset hankkivat tapahtumaa varten vapaaehtoisia reitin merkitsemis- ja huoltotehtäviin. Vapaaehtoiset ovat merkittävässä roolissa tapahtuman onnistumisen kannalta ja tapahtuma on luonteeltaan sen tyyppinen, että se vaatii paljon vapaaehtoisresurssia. Avustuksen määräksi on neuvoteltu 750 e per yhdistys. Sopimus on liitteenä. 

Saimaa Swimrun tapahtuma on kerännyt noin 80 - 100 osallistujaa. Tavoitteena on osallistujamäärän kasvattaminen ja kansainvälistäminen. Tapahtuma sijoittuu keäsesongin ulkopuolelle eli tavoittena on jatkaa sesonkikautta asteittain.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää

1. hyväksyä kunnan ja Sport Jarkko Rinne Oy:n välisen sopimuksen, jonka arvo on 2 100 euroa

2. hyväksyä kunnan, Puumalan Hiihtäjät r.y.:n ja Puumalan Viri r.y.:n välisen sopimuksen, jonka arvo on 750 euroa per yhdistys. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Sport Jarkko Rinne Oy, Puumalan Hiihtäjät r.y./Mari Lappalainen, Puumalan Viri r.y./Erja Penttinen, markkinointipäällikkö, vapaa-aika toimi, tekninen toimi