Kunnanhallitus, kokous 30.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 87 Kummivaltuutetut

PuuDno-2022-22

Valmistelija

  • Annakaisa Arilahti, hallintopäällikkö, annakaisa.arilahti@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan nuorisovaltuusto 11.3.2022 § 14 KUMMIVALTUUTETUT
" Puumalan nuorisovaltuustolla on hyvä asema Puumalan kunnan päätöksenteossa. Puumalan kunta sai syksyllä 2021 UNICEF Lapsiystävällinen kunta - tunnuksen. UNICEF kannustaa Puumalan kuntaa edelleen kehittämään LYK (Lapsi Ystävällinen Kunta) -työtä. Yksi kehittämisen muoto voisi olla kummivaltuutettujen nimeäminen nuorisovaltuustolle.

Ehdotus: Puumalan nuorisovaltuusto ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se valitsisi jokaisesta poliittisesta puolueesta yhden tai kaksi kummivaltuutettua, jotka voisivat halutessaan osallistua nuorisovaltuuston kokouksiin ja joihin nuorisovaltuustolaiset voisivat tarvittaessa olla yhteydessä saadakseen nuorten näkökulman päätöksentekoon. Kummivaltuutetuille lähetetään nuorisovaltuuston esityslistat aina ennen nuorisovaltuuston kokousta. Lisäksi voisimme järjestää yhteisiä tapaamisia kummivaltuutettujen ja nuorisovaltuuston kanssa, jolloin saisimme aikaan luonnollista vuorovaikutusta nuorisovaltuuston ja kummivaltuutettujen välille.

Puumalan nuorisovaltuusto ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se valitsisi keskuudestaan kaksi kummivaltuutettua, joihin nuorisovaltuustolaiset voisivat tarvittaessa olla yhteydessä saadakseen nuorten näkökulman päätöksentekoon. Kummivaltuutetuille lähetetään nuorisovaltuuston esityslista aina ennen nuorisovaltuuston kokousta ja pöytäkirja kokouksen jälkeen. Kummivaltuutetut voidaan myös kutsua nuorisovaltuuston kokoukseen."

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää nimetä valtuutettujen keskuudesta kaksi kummivaltuutettua.

Päätös

Kunnanhallitus nimesi kummivaltuutetuiksi Lauri Kotsalaisen ja Laura Pitkosen.


Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.