Kunnanhallitus, kokous 9.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 200 Lausunto Etelä-Savon maakuntaohjelman 2022 - 2025 luonnoksesta

PuuDno-2020-251

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Etelä-Savon maakuntahallitus pyytää Puumalan kunnalta lausuntoa Etelä-Savon maakuntaohjelman 2022-2025 luonnoksesta 17.11.2021 mennessä. Maakuntaohjelmaluonnoksen sähköinen versio löytyy https://www.esavo.fi/resources/public//Kehittaminen/Maakuntaohjelma/maakuntaohjelma_2022_2025_luonnos08102021.pdf

Etelä-Savon maakuntavaltuusto hyväksyi Puhtaasti paras! Etelä-Savo -strategian marraskuussa 2020. Maakuntaohjelma 2022-2025 on maakuntastrategian toimeenpanon keskeinen työkalu. Siinä sovitaan strategian tavoitteiden toteuttamiseksi tarvittavista toimenpiteistä ja työnjaosta. Nelivuotinen maakuntaohjelma määrittelee ensimmäiset askeleet kohti pitemmän aikavälin tavoitteita. Maakuntaohjelma toimii pohjana Euroopan unionin toimenpideohjelmien, valtioneuvoston aluekehityspäätöksen ja kansallisen aluekehittämisen erityisohjelmien toteuttamiselle maakunnassa. Se myös kokoaa eri toimijoiden ja toimialojen kehittämistyötä sekä ylimaakunnallista yhteistyötä tukemaan laajempia kehittämiskokonaisuuksia. Uuteen maakuntaohjelmaan sisältyy ohjelman kanssa samanaikaisesti valmisteltu Etelä-Savon älykkään erikoistumisen strategia vuosille 2022-2027. Älykäs erikoistuminen tarkoittaa toimintatapaa, jossa alue tunnistaa ja hyödyntää elinvoiman vetureina omat tulevaisuuden vahvuus- ja kasvualueensa.

Lausunto annetaan webprobol-kyselyn kautta. Puumalan kunnan lausuntoluonnos on liitteenä ja lausuntovastaukset merkitty punaisella. 

Maakuntaohjelman jatko valmistellaan annettujen lausuntojen ja muun palautteen pohjalta siten, että maakuntavaltuusto voi hyväksyä uuden maakuntaohjelman joulukuussa 2021.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää antaa Etelä-Savon maakuntaohjelmaan liitteenä olevan lausunnon. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Etelä-Savon maakuntaliitto

Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.