Kunnanhallitus, kokous 9.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 194 Lisämääräraha urheilukentän huoltorakennuksen kunnostamiseen

PuuDno-2021-228

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunta on pyytänyt 20.9.2021 tarjouksia urheilukentän huoltorakennuksen kunnostamisesta. Kyseessä on kansalliset ja EU-kynnysarvot alittava pienhankinta (rakennusurakat alle 150 000 euroa). Tarjouspyyntö lähetettiin neljälletoista paikalliselle yritykselle sähköpostitse.

Remontin yhteydessä uusitaan tai kunnostetaan tilojen pinnat ja rakennetaan tiloihin uusi inva-wc. Tarjoukset pyydettiin jättämään 6.10.2021 klo 12.00 mennessä kunnan kirjaamoon.

Määräaikaan mennessä saapui yksi tarjous, jonka toimitti Karelia Painting. Tarjouksen arvonlisäveroton hinta on 38 770 euroa. Arvonlisäverollinen (24 %) hinta on 48 074,80 euroa.

Kunnan talousarviossa on varattu huoltotilojen kunnostamiseen (investointikohta 9817) 30 000 euroa.   

Kunnostustöiden on määrä olla valmiina ennen hiihtokauden alkamista, jotta ne pystyvät palvelemaan käyttäjiä jo tulevana talvena. Talousarvion 2021 investoinnit on puolestaan laskettu vuosi sitten, jolloin oli vaikea ennakoida rakennusmateriaalien merkittävää kustannusten nousua. Todennäköistä on, että vaikka hanke kilpailutettaisiin uudelleen, ei halvempia ja siten kustannusarvioon sopivia tarjouksia tulisi. Näin ollen valtuustolta pyydetään lisämäärärahaa hankkeen toteuttamiseen.

Tarjouksen jättäneen yrityksen kanssa on neuvoteltu ja heillä on valmius jatkaa tarjouksen voimassaoloaikaa siten, että lisämääräraha on myönnetty. Määrärahan tarve on 8 770 euroa. Tarjous sisältää rakennustyöt ja LVI-työt, mutta ei sähkötöitä. Sähkötöille on syytä varata määrärahassa oma osuutensa. Ottaen huomioon mahdolliset lisätyöt esitetään kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että valtuusto myöntäisi 20 000 euron lisämäärärahan huoltotilojen rakentamiseen. Näin ollen kokonaismääräraha investointiin on 50 000 euroa.   

Avauspöytäkirja on liitteenä. Tarjous ja tilaajavastuuraportti ovat oheismateriaaleina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että

1. valtuusto myöntää 20 000 euron lisämäärärahan urheilukentän huoltorakennuksen kunnostamiseen ja 

2. hyväksyy Karelia Paintingin tarjouksen hintaan 38 770 euroa. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.