Kunnanhallitus, kokous 30.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 LISÄPYKÄLÄ: Kuoreksenniemi-Sahanlahti asemakaavan muutoksen kaavaehdotus (lisäpykälä)

PuuDno-2015-160

Valmistelija

  • Merja Tuomainen, maankäyttöteknikko, merja.tuomainen@puumala.fi

Kuvaus

Kunnanhallitus on 27.4.2015 § 47 päättänyt käynnistää asemakaavan päivittämisen Sahanlahden-Kuoreksenniemen alueella. Kaava-alue on pääosin Sahanlahti Resort Oy:n, Kuoreksenniemi Oy:n ja Puumalan kunnan omistuksessa.

Kaavamuutoksen tavoitteena on edistää Kuoreksenniemi - Sahanlahti matkailualueen houkuttelevuutta ja kilpailykykyä. Työssä selvitetään mahdollisuutta osoittaa omarantaisia korttelialueita / tontteja ja poistaa Kuoreksenniemen puolelta lomarakentamiseen varattujen alueiden ylimitoitusta. Koko kaava-aluetta tarkastellaan päivittämisen ja ajantasaistamisen näkökulmasta vastaamaan 2020 -luvun Matkailu Resort -kohteen vaatimuksia.

Kaavaluonnos ja muu valmisteluaineisto ovat olleet julkisesti nähtävillä 8.1.-7.2.2020. Luonnoksesta jätettiin 6 viranomaisten lausuntoa ja 3 osallisten mielipidettä. Vastineet lausuntoihin ja mielipiteisiin ovat kaavaselostuksessa.

Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 65 §:ssä ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen (MRA) 27 §:ssä säädetään kaavaehdotuksen julkisesti nähtävillä pitämisestä. Kunnan jäsenillä ja osallisilla on oikeus tehdä muistutus kaavaehdotuksesta. Kaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot MRA 28 §:n sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti.

Kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville vähintään 30 päivän ajaksi. Nähtävillä olosta tiedotetaan Puumalan kunnan internet –sivuilla, ilmoitustaululla sekä Puumala -lehdessä. Nähtävillä olosta tiedotetaan kaavoitettavan alueen maanomistajia ja naapureita kirjeitse. Aineisto on nähtävillä Puumalan kunnan internet-sivuilla ja teknisessä toimistossa (Keskustie 14). Myös taajamayleiskaavan luontoselvitys ja kulttuuriympäristöselvitys kuuluvat nähtävilläoloaineistoon. Viranomaisilta pyydetään lausunnot.

Kaavaselostus sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavakartta määräyksineen ovat liitteenä. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Matias Hilden, kunnanjohtaja, matias.hilden@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää asettaa Kuoreksenniemi – Sahanlahden asemakaavamuutoksen kaavaehdotuksen julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.