Kunnanhallitus, kokous 25.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 48 Ilmoitus Puumalan OP-Kulma Oy:n osakkeiden siirtymisestä yhtiön ulkopuoliselle uudelle omistajalle

PuuDno-2024-78

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Kuntaan on 11.3.2024 saapunut ilmoitus osakkeenomistajille lunastuksenalaisesta saannosta. Ristiina Group Invest Oy on myynyt yksitysihenkilölle Puumalan OP-Kulman oy -nimisen osakeyhtiön osakkeet numerot 812-5364 koskien huoneistoa C2, jonka pinta-ala on 332,5 m². Tila on entinen Osuuspankin liikehuoneisto sekä tila, jossa UPM on vuokralaisena. Lunastusilmoituksen mukaan velaton kauppahinta on kaksisataa (200) euroa. Osakkeenomistajien on esitettävä kirjallinen lunastusvaatimus yhtiön hallitukselle viimeistään 11.4.2024.

Oheismateriaalina on yhtiöjärjestys sekä tausta materiaali.

Puumalan OP-Kulma Oy:n yhtiöjärjestyksen §13 mukaan ”jos osake siirtyy yhtiön ulkopuoliselle omistajalle, on siirronsaajan viipymättä ilmoitettava siitä hallitukselle ja osakkeenomistajalla on oikeus lunastaa osake seuraavilla ehdoilla:

  1. lunastusoikeus ei koske perintöön, testamenttiin, naimaosaan, avio-oikeuteen ja sulautumiseen perustuvia saantoja.
  2. Lunastushinta on siirtäjän ja siirronsaajan sopima hinta, tai jos saanto on vastikkeeton, osittain vastikkeeton tai vastike on siten sovittu, ettei se ole yksiselitteisesti rahaksi muutettavissa, se käypä hinta, joka vapaassa kaupassa muodostuisi myyntihaluisen myyjän ja ostohaluisen ostajan välillä.
  3. Hallituksen tulee antaa tieto osakkeenomistajille osakkeen siirtymisestä kahden viikon kuluessa siirtoilmoituksesta lukien. - - -
  4. Osakkeenomistajan tulee esittää lunastusvaatimuksensa kirjallisesti yhtiön hallitukselle kuukauden kuluessa siitä, kun osakkeen siirtymisestä on hallitukselle ilmoitettu. - - -
  5. Mikäli useampi osakkeenomistaja haluaa käyttää lunastusoikeuttaan, ratkaistaan lunastamiseen oikeutettujen keskinäinen etuoikeus arvalla kuitenkin siten, että lunastettavien osakkaiden naapuriosakkailla on ennen muita lunastusoikeus. ”

 

Kunta omistaa yhtiössä osakkeet 13814-15763 (huoneisto D11 eli Hyvän Olon Puumalan tilat, ent. Kelan toimistot) ja on siten osakkeenomistajana oikeutettu käyttämään lunastusoikeutta.

 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Päätösehdotus tehdään kokouksessa.

Kunnanhallitus päättää, että Puumalan kunta esittää OP-Kulma Oy:n hallitukselle lunastusvaatimuksen koskien osakeyhtiön osakkeita numeroilla 812-5364. Osakkeet koskevat liikehuoneistoa C2, jonka pinta-ala on 332,5 m2. Velaton kauppahinta ja siten lunastushinta on 200 euroa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Puumalan OP-Kulma Oy:n hallitus, tekninen toimi