Kunnanhallitus, kokous 25.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 54 Puumalan kunnan edustajat vuoden 2024 kutsunnoissa

PuuDno-2024-70

Valmistelija

  • Mervi Kelloniitty, hallintopäällikkö, mervi.kelloniitty@puumala.fi

Kuvaus

Karjalan prikaati Etelä-Savon aluetoimisto pyytää kunnanhallituksia nimeämään kunnan edustajat (jäsen ja varajäsen) vuoden 2024 kutsuntoihin. Tiedot on pyydetty ilmoittamaan 30.5.2024 mennessä.

Kutsuntalautakunnan jäseniä nimettäessä pyydetään ottamaan huomioon heidän mahdollinen esteellisyys niin, ettei kutsunnanalaisissa ole heidän lähisukulaisiaan.

Maavoimien esikunnan antaman suosituksen perusteella Etelä-Savon aluetoimisto esittää harkittavaksi, että kuntien/kaupunkien edustajiksi kutsuntalautakuntaan mahdollisesti nimettäisiin nuoriso- tai sosiaalityötä tekevä tai muuten nuorison tunteva henkilö. Perusteena on, että edustaja tuntee pääosan kutsunnanalaisista ja kutsunnanalaisten mahdollisen tuen tarpeen arvioiminen on välitöntä. 

Etelä-Savon aluetoimisto pyytää muistuttamaan, että kutsuntalautakunnan kunnanedustajana ei voi olla etsivä nuorisotyöntekijä. Etsivä nuorityöntekijä kohtaa kutsunnanalaiset nuoret omalla työstekentelypisteellään.

Vuonna 2024 Puumalan ja Sulkavan kutsunnat pidetään yhdessä Sulkavan kunnantalolla 27.8.2024 klo 9:00 alkaen. Kutsuntakuulutus liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus nimeää kunnan edustajaksi kutsuntalautakuntaan vapaa-aikasihteerin ja varaedustajaksi hyvinvointi- ja kulttuurijohtajan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Karjalan prikaati, Etelä-Savon aluetoimisto