Kunnanhallitus, kokous 25.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Kunnanjohtajan tavoite- ja arviointikeskustelu sekä palkan tarkistaminen

PuuDno-2024-62

Valmistelija

  • Harri Kautonen, kunnanhallituksen pj., harri.kautonen@puumala.fi

Kuvaus

Tavoitteet vuodelle 2024

Kunnanjohtaja Niina Kuuvan kanssa tehdyn (KV 10.5.2021 §11) johtajasopimuksen mukaan kunnanhallitus käy vuosittain tavoite- ja arviointikeskustelun kunnanjohtajan tehtävien hoitamisesta.

Kehityskeskusteluissa arvioidaan kunnanjohtajan työn onnistumista, johtajasopimuksen noudattamista ja kunnan tulevaisuudennäkymiä. Kehityskeskusteluista laaditaan luottamuksellinen muistio. joka saatetaan myös kunnanhallituksen
jäsenten tietoon. Koollekutsujana toimii kunnanhallituksen puheenjohtaja. Kunnanjohtaja, kunnanhallituksen puheenjohtajat sekä kunnanvaltuuston puheenjohtajat ovat käyneet 19.2.2024 valmistelevan keskustelun, jossa on asetettu tavoitteita kunnanjohtajalle vuodelle 2024. Tavoitteet ovat liitteenä. Tavoitteille on asetettu mittarit.

Koska kunnanjohtaja ja hänen sijaisenaan toimiva hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja ovat esteellisiä esittelemään asiaa, asia käsitellään Puumalan kunnan hallintosäännön 3 §:n mukaan puheenjohtajan selostuksen ja päätösehdotuksen pohjalta.

 

Palkan tarkistaminen

Johtajasopimuksen mukaan kunnanjohtaja työskentelee kokonaispalkattuna. Kuukausipalkka oli vuonna 2021 virkasuhteen alkaessa 5900 euroa, jota on tarkastettu yleiskorotusten mukaisesti virantoimituksen alusta alkaen. Tällä hetkellä palkka on 6214 euroa kuukaudessa. Muuta palkan tarkistusta ei ole tehty. Kunnanjohtaja työskentelee kokonaistyöajalla, eikä hänelle täten korvata ylitöitä erikseen. Kunnanjohtajalla on oikeus itsenäiseen ajankäytön suunnitteluun edellyttäen, että virkatehtävät tulevat asianmukaisesti hoidettua. Virkaehdot määräytyvät muilta osin KVTES:n mukaan.

Tavoite- ja arviointikeskustelun yhteydessä on neuvoteltu palkan tarkistamisesta ja tehty vertailua eteläsavolaisiin kuntiin, muihin naapurikuntiin ja saman kokoluokan kuntiin Suomessa. Puumalan kunnanjohtajan palkka on nyt tasolla, jolla on noin 1300-1600 asukkaan kuntien kunnanjohtajien palkka. Puumalassa asukkaita on 2110.

Puumalan kunnan hallintosäännön §23 mukaan työntekijän ja viranhaltijan palkan määrittää se viranomainen, joka päättää henkilön valinnasta. Valtuuston valitseman henkilön osalta palkan määrää kunnanhallitus. Kunnanjohtaja on valtuuston valitsema.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Harri Kautonen, kunnanhallituksen pj., harri.kautonen@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää

1. hyväksyä kunnanjohtaja Niina Kuuvan työn tavoitteet vuodelle 2024 liitteen mukaisesti ja

2. määrää kunnanjohtaja Niina Kuuvan kuukausipalkaksi 6850 euroa 1.4.2024 alkaen. 

 

Kunnanjohtaja Niina Kuuva poistui kokouksesta esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Esteelisyysperuste: Osallisuusjäävi

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kunnanjohtaja