Kunnanhallitus, kokous 13.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Hankintaoikaisu haja-asutusalueen jätteenkuljetusta koskevassa asiassa

PuuDno-2022-215

Valmistelija

  • Timo Hämäläinen, ympäristösihteeri, timo.hamalainen@puumala.fi
  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunta teki 8.12.2022 § 188 päätöksen haja-asutusalueen jätteenkuljetuksesta ja hyväksyi Jätehuolto Laine Oy:n tarjouksen kokonaistaloudellisesti edullisimpana. Kuljetusurakka koski vuosia 2023-2026 ja hankinta oli kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. 

Tammikuussa 2023 kunnan tietoon tuli, ettei Jätehuolto Laine Oy:llä ole taloudellisia edellytyksiä toteuttaa jätekuljetuksia ja että omistusjärjestelyissä on tapahtunut muutoksia ja toiminnan jatkumisessa tulee tapahtumaan muutoksia. Sopimusta Jätehuolto Laine Oy:n kanssa ei ehditty hankintapäätöksen jälkeen vielä allekirjoittaa johtuen muutoksenhakuajasta.   

Hankintalain § 133 mukaan hankintayksikkö eli kunta voi ottaa hankintaoikaisun käsiteltäväkseen omasta aloitteestaan tai asianosaisen vaatimuksesta. Hankintayksikön on ilmoitettava hankintaoikaisun vireilletulosta välittömästi niille, joita asia koskee. Hankintayksikkö voi itse ottaa hankintapäätöksen tai ratkaisun korjattavakseen 90 päivän kuluessa siitä, kun hankintaoikaisun kohteena oleva päätös tai ratkaisu on tehty. Hankintaoikaisu on käytössä myös silloin, jos asiassa on tullut hankintapäätöksen tekemisen jälkeen sellaista uutta tietoa, joka voi vaikuttaa päätökseen, ratkaisuun tai hankintasopimuksen tekemisen edellytyksiin. Jätehuolto Laine Oy:n taloudellisten edellytysten muuttuminen on sellaista uutta tietoa, joka vaikuttaa kunnan 8.12.2022 § 188 tekemään päätökseen ja hankintasopimuksen tekemisen edellytyksiin. Asiasta on keskustelu Jätehuolto Laine Oy:n kanssa. 

Hankintapäätös on syytä kumota ja tehdä asiassa uusi päätös.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää peruuttaa kunnanhallituksen 8.12.2022 § 188 tekemän hankintapäätöksen ja päättää, että haja-asutusalueen jätteenkuljetus kilpailutetaan kokonaisuudessaan uudelleen.

Kunnanhallitus päättää, että siihen saakka, kunnes uusi kilpailutus ja hankintapäätös on tehty, ostetaan haja-asutusalueen jätteenkuljetus suorahankintana RL-Palvelut Oy:ltä. 

Kunnanjohtaja Niina Kuuvan muutettu päätösehdotus:
Kunnanhallitus päättää, että haja-asutusalueen jätteenkuljetus ostetaan suorahankintana tarjousten perusteella sekä valtuuttaa kunnanjohtaja Niina Kuuvan allekirjoittamaan sopimuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

ympäristösihteeri, Jätehuolto Laine Oy, RL-Palvelut, Urbaser Oy