Kunnanhallitus, kokous 20.1.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite 16.12.2019

PuuDno-2018-16

Valmistelija

  • Annakaisa Arilahti, hallintopäällikkö, annakaisa.arilahti@puumala.fi

Kuvaus

Kokoomuksen valtuustoryhmä Martti Laine ja Pentti Lautala ovat 16.12.2019 jättäneet seuraavan valtuustoaloitteen:

"Kunta on viime vuosina perusparantanut liikuntapaikkoja. On rakennettu uudet tenniskentät, urheiluhallin laajennus ja ensi vuonna perusparannetaan urheilukenttä. Nyt olisi aika laittaa kuntoon myös hiihtoon liittyvät palvelut lähtöpaikkojen osalta. Ratahan on kunnostettu jo aiemmin ja sen linjaukset ovat tehty niin, että tuo edellä mainittu lähtöalue palveluineen sijoitettaisiin entisen kasvihuoneen alueelle.
Em. perusteella kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että kunta laatii entisen kasvihuoneen alueelle yleissuunnitelman. Alueelle tulee suunnitella ainakin hiihtolatujen lähtöpaikka, paikoistusalueet ja tarvittava huoltorakennus. Alueen yleisilme olisi ns. hiihtoareena. Yleissuunnitelman pohjalta tehdään tarvittavat kaavamuutokset ja toteutusta varten rakennussuunnitelmat. Nykyinen hiihtolatujen lähtöpaikka on ahdas tien ylityksineen. Myös tien reunassa kulkeva latu on usein hiekkainen, mikä vaurioittaa kalliita hiihtovälineitä. Urheilukentälle tehtävät ladut aiheuttavat routumista perusmaahan ja näin syntyy vaurioita kentän pinnoitteisiin.

Suunnittelu tulisi laajentaa koko peltoalueelle kantatien itäpuolelle. Nyt alue on epämääräistä pusikkoa ja eikä sen ilme palvele kunnan markkinointia. Hoidettuna alueena se antaisi siistin ja myönteisen kuvan kantatieltä. Suunnitelman toteuttaminen tulisi aloittaa v. 2021."

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää antaa kokoomuksen valtuustoryhmän aloitteen teknisen toimialan valmisteltavaksi.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tekinen toimiala

Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.