Kunnanhallitus, kokous 22.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 82 Perintä- ja muistutuspalvelun hankkiminen kunnalle

PuuDno-2023-62

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunta on neuvotellut Intrum Oy:n kanssa muistutus- ja perintäpalvelun käyttöönotosta.

Puumalan kunnan myyntilaskujen määrä on noin 3 000 laskua vuodessa. Käytössä olevia laskutuslajeja on noin 10. Laskutusta hoitaa 5 henkilöä muun toimensa ohella eli ei päätoimisesti. Laskut tehdään Pro Economica-ohjelmistolla. Laskutuksesta vastaava taho vastaa myös maksumuistutuksen lähettämisestä ja suorituksen seurannasta. Tätä työtä tehdään muun toiminnan ohessa ja usean ihmisen toimesta, joten väistämättä syntyy eroja perintätavoissa. 

Jälkiperinnästä kunnalla on sopimus Intrum Justian kanssa.

Hallintopalveluissa on selvitetty perinnän ulkoistamista, koska sisäisen valvonnan tuloksena on havaittu, että perintätoimintaan tarvitaan järjestelmällisyyttä ja ajantasaisuutta. Tavoitteena on sekä asiakkaiden ylivelkaantumisen ehkäisy että kunnan saatavien tehokkaampi perintä. Lisäksi tavoitellaan sitä, että asiakkaat tulevat tasavertaisesti kohdelluiksi ja että strategian tavoite kestävästä kuntataloudesta toteutuisi tältä osin. 

Intrum on esitellyt kunnalle toimintamalliaan ja esittely on oheismateriaalina. Lisäksi on tutustuttu Suomen kuntaperinnän toimintamalliin.

Tärkeää kunnan näkökulmasta on, että perintä toteutuu asiakasystävällisesti, asiakkaiden tilanteita huomioiden ja että perintätoimen toteuttaja tuntee hyvin julkisen sektorin ja eri laskulajien erityispiirteet.

Intrumilla on mahdollisuus rakentaa rajapinta ProEconomicaan, mikä helpottaa tiedonsiirtoa kunnan ja Intrumin välillä.

Kunnalle Intrumin perintäpalvelusta ei tule maksua. Tarkempi kuvaus palvelusta on oheismateriaaleina. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää, että kunta hankkii muistutus- ja perintäpalvelun Intrum Oy:ltä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.