Kunnanhallitus, kokous 14.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 135 Markkinointipäällikön valinta

PuuDno-2024-159

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Markkinointipäällikön eläköitymisen myötä Puumalan kunnassa avautuu markkinointipäällikön virka. Markkinointipäällikön tehtävänä on kunnan markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta vastaaminen sekä markkinoinnin kehittäminen. Markkinointipäällikkö vastaa esitteiden ja painotuotteiden sisällöntuotannosta ja tilaamisesta sekä näihin liittyvästä laajasta sidosryhmäyhteistyöstä, digitaalisten alustojen kehittämisestä ja ylläpidosta​, kunnan järjestämistä tapahtumista, matkailun yritysyhteistyöstä sekä sosiaalisen median sisältöjen kehittämisestä ja digitaalisesta markkinoinnista. Lisäksi markkinointipäällikkö koordinoi kunnan viestintää ja tukee kunnan työntekijöitä viestinnässä.

Virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana 1.4.2025 alkaen. Tavoitteena on, että henkilö pystyisi aloittamaan markkinointipäällikön viransijaisena viimeistään 3.2.2025.

Viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä kielitaito. Viran hoitaminen edellyttää kokemusta markkinoinnista, yrittäjämaista asennetta, luovuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja täsmällisyyttä sekä matkailutoimialan sekä digitaalisen markkinoinnin työvälineiden hyvää tuntemusta. Tehtävässä edellytetään hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa sekä sujuvaa englannin kielen taitoa, ajokorttia sekä valmiutta viikonlopputyöhön esim. messujen yhteydessä.

Virkaan valitun tulee ennen viran vastaanottamista esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Työ on Puumalassa tapahtuvaa lähityötä. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan.

Puumalan kunnan hallintosäännön §23 mukaan kunnanhallitus ja lautakunnat päättävät alaisenaan olevien vastuuhenkilöiden valinnasta. Toimialajohtajat ja kunnanjohtaja päättävät alaisenaan olevien vastuuhenkilöiden viransijaisen tai avoimen viran hoitajan palkkaamisesta enintään kuuden kuukauden ajaksi. Hallintosäännön mukaan §:n 22 mukaan kelpoisuusvaatimukset asettaa se viranomainen, joka valitsee viranhaltijan. Henkilöstöltä vaadittavasta kelpoisuudesta pidetään erillistä luetteloa. Viran julistaa §21 mukaan haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viranhaltija avoinna olevaan virkaan. Hallintosäännön §:n 23 mukaan koeajan määräämisestä tai sen sopimisesta ja sen pituudesta päättää se, joka valitsee viranhaltijan tai ottaa työntekijän työsopimussuhteeseen. Työntekijän ja viranhaltijan palkan määrittää se viranomainen, joka päättää henkilön valinnasta.

 

Nykyisin markkinointipäällikön tehtävään on kuulunut 25 % kulttuuripalveluihin liittyvää työtä ja hallintosäännössä markkinointipäällikölle on osoitettu esim. museoihin ja avustuksiin liittyvää erityistä ratkaisuvaltaa. Hallintosääntöä ja tehtävänkuvaa on tarkoitus muuttaa siten, että kulttuurin tehtävät poistuvat ja niihin liittyvä ratkaisuvalta organisoidaan uudelleen hallintosääntöä päivittämällä. Markkinointipäällikön tehtävänkuvaa laajennetaan tältä osin niin, että markkinointipäällikölle tulee vastuita tiedotuksesta ja digitaalisesta markkinoinnista.

Päätösehdotus

Esittelijä

Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää

1. julistaa markkinointipäälikön viran avoimesti haettavaksi ja että tehtäväkohtainen palkka on 3 330 euroa kuukaudessa. Lisäksi KVTES mukaiset työkokemuksen perusteella maksettava työkokemuslisä 3% tai 8% sekä mahdollinen henkilökohtainen lisä. 

2. että viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä kielitaito

3. että koeaika on kuusi (6) kuukautta ja virkaan valitun tulee ennen viran vastaanottamista esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan

4. valita haastatteluryhmän jäsenet.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Haastatteluryhmän jäseniksi valittiin kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Kautonen, Laura Pitkonen sekä kunnanjohtaja Niina Kuuva. 

Haastatteluryhmä valitsee haastateltavat ja tekee esityksen valittavasta kunnanhallitukselle.

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Markkinointipäällikön viran hakuaika oli 21.8.-15.9.2024. Työpaikkailmoitus julkaistiin Kuntarekry-palvelussa, työmarkkinatorilla, Puumala-lehdessä, Länsi-Savossa, Itä-Savossa ja Etelä-Saimaassa sekä kunnan Facebook-sivuilla. Haku tapahtui Kuntarekry-järjestelmän kautta. Hakuajan puitteissa markkinointipäällikön virkaan saapui yhteensä 32 hakemusta. 1 hakija peruutti hakemuksensa ennen hakuajan päättymistä.

Haastatteluryhmään kuului kunnanhallituksen päätöksellä kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Kautonen, kunnanhallituksen jäsen ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Laura Pitkonen sekä kunnanjohtaja Niina Kuuva. Haastatteluryhmä haastatteli kolme henkilöä. Kaikki haastateltavat täyttävät koulutuksen osalta kelpoisuusehdot (soveltuva korkeakoulututkinto) ja lisäksi kelpoisuusehtona on riittävä kielitaito, jota testattiin haastattelutilanteessa. Lisäksi kielitaitoa arvioitiin hakemusasiakirjojen pohjalta. Haastattelut suoritettiin 24.9.2024.

Kaikista hakijoista 21 henkilöä täytti kelpoisuusehdon koulutusvaatimuksen osalta.

Haastattelujen jälkeen kahdelle parhaiten haastattelussa pärjänneelle annettiin ennakkotehtävä. Ennakkotehtävä annettiin 30.9. ja se käytiin haastatteluryhmän kanssa läpi 2.10. haastattelussa (teams-yhteydellä). Tällöin haastateltaville annettiin myös ongelmanratkaisutehtävä, joka haastateltavan tuli ratkaista teams-haastattelun aikana. Ennakkotehtävässä hakijan tuli luoda Puumalalle kampanja, jossa tavoitellaan kuntaan uusia asukkaita. Hakijan tuli tehdä kampanjan toteutuksesta haastatteluryhmälle esitys ja esitellä se teams-palaverissa. Haastatteluryhmä arvioi esitykset ja ongelmanratkaisutehtävän toteutuksen.

Haastatteluryhmän laatima perustelumuistio on oheismateriaalina. Perustelumuistiossa on esitetty kolmen haastateltavan arviointi hakemusasiakirjojen, haastattelun ja ennakkotehtävän pohjalta. Oheismateriaalina on myös ansiovertailu, jossa on avattu hakijoiden koulutus ja työkokemus sekä arvioitu kelpoisuus tutkinnon näkökulmasta. 

Hakemusten, haastattelujen ja haastateltaville suoritettujen tehtävien pohjalta haastatteluryhmä esittää kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus valitsee markkinointipäällikön virkaan humanististen tieteiden kandidaatti Jasu Mannosen. Mannonen on opiskellut monialaisen kieliasiantuntijan kandidaattiohjelmassa ja sivuaineina on ollut liiketoimintaosaamista sekä viestintä- ja kieliopintoja. Mannonen täyttää viran kelpoisuusehdot. Mannosella on vahva osaaminen markkinoinnin sisällöntuotannossa ja hyvä digitaalisten työvälineiden tuntemus. Hän osoitti näiden osaamista ennakkotehtävässä sekä aiemman työkokemuksensa kautta. Mannonen työskentelee nykyisin digimarkkinoijana ja on aiemmin toiminut mm. yritysryhmähankkeen projektipäällikkönä sekä matkailu- ja markkinointiasiantuntijana. Mannosella on vahva englannin kielen taito ja sujuva suomen kielen kirjallinen ja suullinen ilmaisutaito. Lisäksi hänellä on venäjän kielen osaaminen.  

Virkaan valitun tulee esittää lääkärintodistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista. Koeajasta, palkasta ja noudatettavasta virkaehtosopimuksesta on päätetty kunnanhallituksen kokouksessa 19.8.2024 §108. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää valita markkinointipäällikön virkaan humanististen tieteiden kandidaatti Jasu Mannosen. Virkaan valitun tulee esittää lääkärintodistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.