Kunnanhallitus, kokous 22.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 84 Ehkäisevän päihdetyön yhdyshenkilöiden nimeäminen Etelä-Savon hyvinvointialueelle

PuuDno-2021-164

Valmistelija

  • Mervi Kelloniitty, hallintopäällikkö, mervi.kelloniitty@puumala.fi

Kuvaus

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa pyytää kuntia nimeämään yhdyshenkilöt Etelä-Savon aluelliiseen ehkäisevän päihdetyön työryhmään.

Ehkäisevä päihdetyö kuuluu sekä kuntien että hyvinvointialueiden lakisääteisiin tehtäviin ja molemmilla on lisäksi yhteinen vastuu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Ehkäisevällä päihdetyöllä vahvistetaan päihteiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttöön sekä rahapelaamiseen vaikuttavia suojatekijöitä tai pyritään vähentämään riskitekijöiden vaikutusta. Hyvinvointialue voi sovittaa yhteen ja koordinoida osaltaan aluetasolla tehtävää lakisääteistä monialaista ehkäisevää päihdetyötä.

Huolehtiakseen toimivien yhdyspintojen edellytyksistä, Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa kokoaa alueellisen ehkäisevän päihdetyön työryhmän. Työryhmään nimetään yhdyshenkilöitä Eloisan toimialoilta, Etelä-Savon kunista sekä aiheen kannalta merkittävistä järjestöistä. Työryhmän toiminta pyritään aloittamaan jo keväällä 2023. Nimetyt työryhmän jäsenet kutsutaan aloituskokoukseen, joka on alustavasti suunniteltu pidettäväksi 7.6.2023 klo 14-15.30. Tavoitteena on, että käynnistämisen jälkeen työryhmä laatii toiminnalleen tavoitteet vuoden 2023 aikana.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää nimetä Puumalan kunnan edustajaksi Etelä-Savon alueelliseen ehkäisevän päihdetyön työryhmään vapaa-aikasihteeri Virpi Tuovisen ja varaedustajaksi hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja Anna-Mari Summasen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.