Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 8.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Eropyyntö Puumalan kunnan vanhus- ja vammaisneuvoston jäsenyydestä ja uuden jäsenen ehdottaminen kunnanhallitukselle

Valmistelija

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Kuvaus

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essotella on ollut edustus kunnan vanhus- ja vammaisneuvostossa. Vuoden 2023 alusta astui voimaan hyvinvointialueuudistus. Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan linjauksen mukaisesti sen työntekijät ja viranhaltijat eivät ole mukana vanhus- ja vammaisneuvostojen varsinaisina jäseninä. Tämän vuoksi Eloisan työntekijä, asumispalveluyksikön esimies Liisa-Leena Vidman on pyytänyt eroa vanhus- ja vammaisneuvostosta.

Vanhus- ja vammaisneuvosto keskustelee tilanteesta ja mahdollisesta uudesta jäsenestä. Lisäksi vanhus- ja vammaisneuvoston tulee ehdottaa uuden jäsenen nimeämistä kunnanhallitukselle.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto toteaa Liisa-Leena Vidmanin eropyynnön vanhus- ja vammaisneuvoston jäsenyydestä ja vie tiedon edelleen eteenpän kunnanhallitukselle. Lisäksi vanhus- ja vammaisneuvosto keskustelee mahdollisesta uudesta jäsenestä ja ehdottaa uuden jäsenen nimeämistä kunnanhallitukselle.

Päätös

Vanhus- ja vammaisneuvosto totesi Liisa-Leena Vidmanin eropyynnön vanhus- ja vammaisneuvoston jäsenyydestä. Lisäksi vanhus- ja vammaisneuvosto päätti esittää kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus valitsisi jäsenistään edustajan vanhus- ja vammaisneuvostoon.