Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 8.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Puumalan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi vuosille 2022-2025

Valmistelija

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunnan vanhus- ja vammaisneuvosto päätti 16.9.2022 kokouksessaan (§ 24) Puumalan kunnan ikääntyneen väestön tukemiseksi vuosille 2022-2025 laadittavan suunnitelman työryhmästä ja aikataulusta. Työryhmä kokoontui kaksi kertaa syksyn 2022 aikana. Lisäksi 3.11.2022 järjestettiin Ikäihmisten seminaari, josta saatiin paljon materiaalia suunnitelmaan. 

Suunnitelma on nyt kirjoitettu ja siihen on koottu varsinaisen suunnitelman tavoitteet toimenpiteineen, aikatauluineen ja vastuutahoineen. Lisäksi suunnitelmasta löytyy keskeisiä puumalalaisen ikääntyvän väestön tunnuslukuja ja Puumalan alueen palveluja, jotka ovat merkityksellisiä ikääntyvälle väestölle. Edelleen suunnitelmassa on Puumalan kuntastrategian keskeiset elementit ja kunnan vanhus- ja vammaisneuvoston voimassa olevan toimintakauden toimintasuunnitelma, jotka ovat ohjenuoria tälle suunnitelmalle. Suunnitelmaan on otettu mukaan myös lyhyt koonti Etelä-Savon hyvinvointialueen ikäohjelmasta vuoteen 2030. Nämä kaikki sekä useat valtakunnalliset ohjeet, suunnitelmat ja määräykset muodostavat kokonaisuuden, joilla pyritään tukemaan hyvää vanhuutta Puumalassa.

Hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja esittelee suunnitelman kokouksessa.

 

 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto merkitsee tietoonsa saatetuksi Puumalan kunnan ikääntyneen väestön tukemiseksi vuosille 2022-2025 -suunnitelman tämän hetkisen version sekä tekee tarvittaessa muutosehdotuksia suunnitelmaan sekä päättää suunnitelman jatkoaikataulusta.

Päätös

Vanhus- ja vammaisneuvosto hyväksyi Puumalan kunnan suunnitelman ikääntyneen väestön tukemiseksi vuosille 2022-2025 sovituin muutoksin: tavoitteiden järjestys, tavoitteiden 2 ja 3 täsmällistäminen sekä tarkasteluversion kohdan 3 toimenpiteiden lisäys digipalveluiden ja kylille jalkautumisen osalta.

Vanhus- ja vammaisneuvsto päätti tehdä hyvinvointilautakunnalle seuraavan ehdotuksen:

Hyvinvointilautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se tekisi valtuustolle seuraavan ehdotuksen:

Valtuusto päättää hyväksyä Puumalan kunnan suunnitelman ikääntyneen väestön tukemiseksi 2022-2025 liitteen mukaisesti.