Hyvinvointilautakunta, kokous 18.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 55 Harrastusstipendien myöntäminen Puumala-rahastosta

PuuDno-2021-127

Valmistelija

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Kuvaus

Puumala-rahastosta jaettaviin 6-17 -vuotiaiden lasten ja nuorten harrastusstipendeihin on varattu 20 000 € vuonna 2021. Puumala-rahaston sääntöjen mukaan kaikki stipendit ovat arvoltaan samansuuruisia eli yksittäisen stipendin arvo määräytyy hakijamäärän mukaan. Stipendejä on voinut hakea lastensa puolesta perheet, joiden kotipaikka on ollut 31.12.2020 Puumala. Stipendiä voidaan hyvinvointilautakunnan päätöksellä korottaa, jos kyse on yksinhuoltajaperheestä. Stipendiä haetaan joko sähköisellä lomakkeella (suositeltavin) tai kirjallisesti.

Puumala-rahastosta jaettavat 6-17 -vuotiaiden lasten ja nuorten harrastusstipendit ovat olleet haettavana 20.8.-6.9.2021 välisenä aikana. Hyvinvointilautakunnalle tuli kaikkiaan 64 hakemusta 42 perheeltä. Yhteenveto hakijoista on salaisena oheismateriaalina.

Yksinhuoltajaperheiden lapsille myönnettävien stipendien arvo on 380 €/lapsi ja muiden perheiden lapsille 308 €/lapsi.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Hyvinvointilautakunta päättää myöntää kaikille 64 hakijalle Puumala-rahaston harrastusstipendit, joiden suuruudet ovat joko 380 €/lapsi tai 308 €/lapsi.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Puheenjohtaja Laura Pitkonen, jäsen Jere Puttonen, nuorisovaltuuston edustajat  Aino Asikainen ja Vilma Hurskainen poistuivat kokouksesta esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Esteellisyysperuste: osallisuusjäävi
Puheenjohtajana toimi tämän pykälän ajan varapuheenjohtaja Mari Granfelt.

Tiedoksi

Hakijat, talouspalvelut