Kunnanhallitus, kokous 26.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Ryhälän osayleiskaavan päivittämisen voimaantulo

PuuDno-2019-93

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

Ryhälän osayleiskaavan päivityksen ehdotusvaiheen aineisto on ollut julkisesti nähtävillä 8.4.–11.5.2020 MRL 65 §:n, MRA 19 §:n sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Nähtävillä olosta tiedotettiin kuulutuksella Puumala –lehdessä sekä kunnan ilmoitustaululla ja verkkosivuilla. Maanomistajille lähetettiin kirjeet ja muutoskohteiden naapureille lisäksi karttaliite.

Viranomaisilta pyydettiin tarvittavat lausunnot. Savonlinnan maakuntamuseo, Metsähallitus, Suomen metsäkeskus ja Väylävirasto (vesiväylien osalta) ovat todenneet, ettei niillä ole huomautettavaa kaavamuutosehdotuksesta. Etelä-Savon ELY-keskuksen ja Etelä-Savon maakuntaliiton lausuntojen johdosta on tehty tarkistuksia kaavakartalle sekä kaavaselostukseen koskien maakuntakaavan ohjausvaikutuksesta tehtyjä merkintöjä.

Muistutuksia saatiin koskien muutoskohdetta 2 ja siinä muistuttajat vastustavat kaavamuutosta, joka koskee tonttien siirtoa Ryhälästä Pajajärveltä ja Iso-Vahvoselta Pölöselälle Hurissalon osayleiskaavan alueelle. Saadut lausunnot ja muistutukset on koottu erilliseen raporttiin, ja niihin on annettu vastineet.

Päätösehdotus

Esittelijä

Matias Hilden, kunnanjohtaja, matias.hilden@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä kaavaehdotuksesta annettujen lausuntojen ja muistutusten vastineet sekä tehdä valtuustolle seuraavan päätösehdotuksen:

Valtuusto päättää maankäyttö- ja rakennuslain 52 §:n mukaisesti hyväksyä 15.10.2020 päivätyn Ryhälän osayleiskaavan muuttamisen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Päätösehdotus

Valtuusto päättää maankäyttö- ja rakennuslain 52 §:n mukaisesti hyväksyä 15.10.2020 päivätyn Ryhälän osayleiskaavan muuttamisen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

Kunnanvaltuusto on 16.11.2020 § 46 hyväksynyt 15.10.2020 päivätyn Puumalan Ryhälän osayleiskaavan päivityksen. Valtuuston päätös on pidetty yleisesti nähtävänä kunnanviraston asiointipisteessä 19.11.2020 klo 9:00 – 15:00 sekä Kuntalain 140 §:n mukaisesti kunnan verkkosivuilla.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää määrätä valtuuston 16.11.2020 § 46 hyväksymän Puumalan Ryhälän osayleiskaavan päivityksen tulemaan voimaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.