Tekninen lautakunta, kokous 27.2.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Rekisteröinti-ilmoitus Huikon Auto Ky

PuuDno-2020-45

Valmistelija

  • Timo Hämäläinen, ympäristösihteeri, timo.hamalainen@puumala.fi

Kuvaus

Huikon Auto Ky on toimittanut lautakunnalle polttoaineiden jakeluaseman rekisteröintiä koskevan ilmoituksen. Kyseessä on Puumalan kirkonkylän taajamassa, osoitteessa Niementie 2, 52200 Puumala (kiinteistötunnus 623-414-12-26) oleva jo pitkään toiminut jakeluasema. Kyseisellä kiinteistöllä on vuonna 2001 toimijalle myönnetty ympäristölupa polttoaineen jakelulle.

Tällä hetkellä jakelussa on bensiiniä kahta laatua sekä dieselöljyä ja moottoripolttoöljyä. Kiinteistöllä on myös korjaamo- ja kahvilatoimintaa.

Eräiden toimintojen lupamenettelyä on kevennetty siten, että ympäristöluvan sijaan toimintaan sovelletaan kevyempää rekisteröintimenettelyä, kun tietyt ehdot täyttyvät. Jälkivalvonnalla seurataan, että toiminta täyttää jakeluasema-asetuksen vaatimukset. Olemassa olevan jakeluaseman toiminta on rekisteröitävä ja rekisteröinnin yhteydessä mahdollinen aiempi ympäristölupa kumoutuu.

Nykyinen ympäristönsuojelulaki 527/2014 tuli voimaan 1.9.2014. Lain 116 §:n mukaan rekisteröinti-ilmoitus tehdään kunnan ympäristönsuojelu viranomaiselle. Valtioneuvoston asetuksen ympäristön suojelusta 713/2014 27 §:n mukaan rekisteröinti-ilmoituksessa pitää olla tiedot toiminnanharjoittajasta, toiminnasta ja sen sijainnista sekä ympäristönsuojelutoimista ja vaikutuksista ympäristöön. Edelleen valtioneuvoston asetuksella voidaan antaa tarkempia määräyksiä ilmoituksen sisällöstä.

Huikon Auto Ky:n ilmoitus sisältää tarpeelliset tiedot. Toiminta ei sijaitse pohjavesialueella eikä toiminnasta aiheudu vesistön, ojan, lähteen tai muun vastaavan vesiuoman pilaantumista.

Sijainnista ja lähiympäristöstä johtuen jakeluaseman toiminnasta ei aiheudu ns. naapuruussuhdelain 17 §:n tarkoittamaa kohtuutonta rasitusta naapurustoon. Toiminta ei ole ristiriidassa kaavan kanssa. Rekisteröinnin edellytykset täyttyvät.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Lautakunta päättää merkitä Huikon Auto Ky:n yllä määritellyn polttonesteiden jakeluaseman ympäristönsuojelun YLVA-tietojärjestelmään. Huikon Auto Ky:lle ilmoitetaan toiminnan rekisteröinnistä ympäristönsuojelun tietojärjestelmään.

Rekisteri-ilmoituksen johdosta ei ole muutoksenhakumahdollisuutta, koska asiassa ei tehdä hallinnollista päätöstä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Huikon Auto Ky

Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.