Tekninen lautakunta, kokous 27.2.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Rekisteröinti-ilmoitus T:mi Tapio Ylinen Puumala

PuuDno-2020-46

Valmistelija

  • Timo Hämäläinen, ympäristösihteeri, timo.hamalainen@puumala.fi

Kuvaus

T:mi Tapio Ylinen Puumala on toimittanut lautakunnalle polttoaineiden jakeluaseman rekisteröintiä koskevan ilmoituksen. Kyseessä on Puumalan kirkonkylän taajamassa, osoitteessa Satamatie 4, 52200 Puumala (kiinteistötunnus 623-1-9906-0001) oleva jo pitkään toiminut jakeluasema. Kyseisellä kiinteistöllä on vuonna 2003 myönnetty ympäristölupa polttoaineen jakelulle.

Tällä hetkellä jakelussa on bensiiniä kahta laatua sekä dieselöljyä ja moottoripolttoöljyä. Kiinteistöllä on myös pieni myymälä.

Eräiden toimintojen lupamenettelyä on kevennetty siten, että ympäristöluvan sijaan toimintaan sovelletaan kevyempää rekisteröintimenettelyä, kun tietyt ehdot täyttyvät. Jälkivalvonnalla seurataan, että toiminta täyttää jakeluasema-asetuksen vaatimukset. Olemassa olevan jakeluaseman toiminta on rekisteröitävä ja rekisteröinnin yhteydessä mahdollinen aiempi ympäristölupa kumoutuu.

Nykyinen ympäristönsuojelulaki 527/2014 tuli voimaan 1.9.2014. Lain 116 §:n mukaan rekisteröinti-ilmoitus tehdään kunnan ympäristönsuojelu viranomaiselle. Valtioneuvoston asetuksen ympäristön suojelusta 713/2014 27 §:n mukaan rekisteröinti-ilmoituksessa pitää olla tiedot toiminnanharjoittajasta, toiminnasta ja sen sijainnista sekä ympäristönsuojelutoimista ja vaikutuksista ympäristöön. Edelleen valtioneuvoston asetuksella voidaan antaa tarkempia määräyksiä ilmoituksen sisällöstä.

T:mi Tapio Ylinen Puumalan ilmoitus sisältää tarpeelliset tiedot. Toiminta ei sijaitse pohjavesialueella eikä toiminnasta aiheudu vesistön, ojan, lähteen tai muun vastaavan vesiuoman pilaantumista.

Sijainnista ja lähiympäristöstä johtuen jakeluaseman toiminnasta ei aiheudu ns. naapuruussuhdelain 17 §:n tarkoittamaa kohtuutonta rasitusta naapurustoon. Toiminta ei ole ristiriidassa kaavan kanssa. Rekisteröinnin edellytykset täyttyvät.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Lautakunta päättää merkitä T:mi Tapio Ylinen Puumalan yllä määritellyn polttonesteiden jakeluaseman ympäristönsuojelun YLVA-tietojärjestelmään. Toiminnan harjoittajalle ilmoitetaan toiminnan rekisteröinnistä ympäristönsuojelun tietojärjestelmään.

Rekisteri-ilmoituksen johdosta ei ole muutoksenhakumahdollisuutta, koska asiassa ei tehdä hallinnollista päätöstä.

 

 

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Olli Luukkonen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Esteellisyysperuste osallisuusjäävi.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

T:mi Tapio Ylinen Puumala

Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.