Kunnanhallitus, kokous 12.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Pistohiekan frisbeegolf-kentän hankehakemus ja sitoutuminen omarahoitusosuuteen

PuuDno-2023-171

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Pistohiekalle on valmisteltu frisbeegolf-radan rakentamista koskeva investointitukihakemus, joka osoitetaan Veej'jakaja toimintaryhmälle. Kyseessä on ns. yleishyödyllinen investointi, johon on mahdollista saada tukea 60 %. Tuen myöntämisestä päättää Veej'jakaja Leaderin hallitus.

18-väyläinen rata on tarkoitus rakentaa kunnan omistamalle maa-alueelle, jossa on MU-merkintä. MU-kaavamääräys tarkoittaa "Maa- ja metsätalousaluetta, jolla erityistä ulkoilun ohjaamistarvetta. Alueelle saa rakentaa retkeilyä ja matkailua palvelevia polkuja ja rakenteita." Kentän rakentaminen vaatii toimenpideluvan.

Kunnan talousarviossa on varauduttu frisbeegolf-radan toteuttamiseen seuraavasti: tulot 22 000 e, menot 31 000 e ja kate -9 000 e.

Investoinnin kohderyhmiä ovat kuntalaiset, vapaa-ajan asukkaat, matkailijat ja lajin harrastajat laajemmin.

Investointihakemuksen luonnos on liitteenä. Alustava ratasuunnitelma oheismateriaalina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää, että Veej'jakaja Leaderista haetaan investointitukea liitteenä olevan hankehakemusluonnoksen mukaisesti ja että kunan omarahoitusosuus hankkeelle on enintään 9 000 euroa.

Valtuuston 3. vpj Olavi Kietäväinen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Esteellisyysperuste: intressijäävi

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Veej'jakaja Leader, Pistohiekka Resort, Pistocamp, taloushallinto, tekninen toimi