Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 11.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Hyvinvointipalvelujen talousarvio 2024 / Vanhus- ja vammaisneuvosto

Valmistelija

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunnassa on laadittu vuoden 2024 talousarviota syksyn 2023 ajan. Hyvinvointipalvelujen talousarvioesitystä käsiteltiin hyvinvointilautakunnan kokouksessa 27.11.2023. Koko kunnan talousarvio hyväksytään kokonaisuudessaan joulukuun 2023 kunnanvaltuuston kokouksessa. 

Talousarviossa on oma kustannuspaikka vanhus- ja vammaisneuvoston toiminnalle. Vanhus- ja vammaisneuvostolle esitetään budjetiksi 7 950 euroa vuodelle 2024. Siinä on nousua lähes 3 000 euroa tästä vuodesta. Iso osa tästä on luottamushenkilöiden kokouspalkkioita, tapahtumien painatus- ja ilmoituskuluja, Some-mummon tai -vaarin palkkio- ja matkakustannuskuluja sekä kylille jalkautumisen kustannuksia. Lisäksi hyvinvointilautakunnan alle on varattu noin 8 000 euroa Seurana Oy:n vanhusseurapalvelun pilotointiin.

Hyvinvointipalvelujen kärkitavoitteet painottuvat vanhus- ja vammaisneuvoston kohderyhmän osalta järjestöyhteistyön kehittämiseen, kulttuurikummitoiminnan kehittämiseen, Some-mummo- tai vaaritoiminnan käyttöönottoon, vanhus- ja vammaisneuvoston jalkautumistoiminnan jatkamiseen sekä Puumalan kansalaisopiston 50-vuotisjuhlavuoden huomioimiseen muun muassa kansalaisopiston kurssitarjonnassa. Lisäksi useat muutkin tavoitteet ovat myös ikäihmisille kohdentuvia.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto merkitsee tietoonsa saatetuksi talousarvioesityksen 2024 osaltaan. 

Päätös

Vanhus- ja vammaisneuvosto merkitsei tietoonsa saatetuksi talousarvioesityksen 2024 osaltaan.