Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 11.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Vanhus- ja vammaisneuvoston toimeenpano kylille jalkautumisen osalta Puumalan kunnan suunnitelmaan ikääntyneen väestön tukemiseksi vuosille 2022-​2025

PuuDno-2022-248

Valmistelija

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunnan suunnitelmassa ikääntyneen väestön tukemiseksi vuosille 2022-​2025 tuodaan esiin yhtenä keskeisenä tavoitteena vanhus- ja vammaisneuvoston jalkautuminen Puumalan eri osiin. Tässä suunnitelman tavoitteessa on nyt edetty toteutusvaiheeseen. Ensimmäinen jalkautuminen oli 7.11.2023. Silloin vanhus- ja vammaisneuvosto vieraili Viljakansaarella ja kutsui paikallisia keskustelemaan vanhusten ja vammaisten asioista ja niiden eteenpäin viemisestä Puumalassa. Vanhus- ja vammaisneuvoston tulee keskustella jalkautumisten ohjelma ja tehdä siihen tarvittavat muutokset. Lisäksi vanhus- ja vammaisneuvoston tulee suunnitella kylille jalkautumisen ohjelma kevään 2024 osalta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto keskustelee kylille jalkautumisen ohjelmasta sekä suunnittelee jalkautumisten aikataulut kevään 2024 osalta.

Päätös

Vanhus- ja vammaisneuvosto keskusteli kylille jalkautumisen ohjelmasta ja totesi jo käytetyn konseptin olevan toimiva. Lisäksi vanhus- ja vammaisneuvosto päätti jalkaumisten aikataulut kevään 2024 osalta (10. ja 24.4.2024 klo 13). Vanhus- ja vammaisneuvosto valtuutti hyvinvointi- ja kulttuurijohtajan suunnittelemaan jalkautumiset siten, että kyseisinä päivinä ei ole jalkautumisen kohteena olevilla kylillä esim. kansalaisopiston kursseja tai muita isompia tapahtumia.