Kunnanhallitus, kokous 26.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 93 Kunnan järjestämä pakkausjätteen keräys ja kuljetus taloyhtiöille

PuuDno-2023-90

Valmistelija

  • Timo Hämäläinen, ympäristösihteeri, timo.hamalainen@puumala.fi

Kuvaus

Vuonna 2021 uudistetun jätelain mukaan kunnan tulee kilpailuttaa ja järjestää pakkausjätteen keräys taloyhtiöissä, joissa on viisi tai useampi huoneisto. Taloyhtiöillä tulee olla erilliset keräysastiat pakkausmuoville, pahvi- ja kartonkipakkauksille, lasipakkauksille ja pienmetallille. Kunnan järjestämä keräys alkaa taajaman taloyhtiöissä 1.7.2023. Urakka-aika on 1.7.2023 – 31.12.2025.

Tekninen toimiala on pyytänyt tarjouksen kolmelta lähialueen kuljetusyrittäjältä, joista kaikki jättivät tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen määräaikaan mennessä:

Tarjouksen jättivät:

-Kuljetus ja Urakointi R. & A. Härkönen Ky

-RL-Palvelut Oy

-Meine Oy

Urakoitsijan valintaperusteena on tarjouspyynnön mukaan kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, valintaperusteena halvin hinta. Hintavertailussa vertaillaan urakkajakson ensimmäisen vuoden vuosikustannuksia, joiden laskennassa käytetään urakoitsijan tarjouksessaan esittämiä yksikköhintoja sekä tarjouslomakkeisiin merkittyjä tilaajan arvioimia tyhjennysmääriä. Tilaajan ilmoittamat määrät eivät sido tilaajaa.

Palkkio, yksikköhinta, sisältää kaikki urakoitsijan palvelun suorittamiseen liittyvät kulut. Palkkiota voidaan tarkistaa sopimuskaudella seuraavasti: Yksikköhinnat sidotaan tilastokeskuksen julkaisemaan jätteenkuljetuksen kustannusindeksiin, 2020 = 100, pakkaava jäteauto, kokonaisindeksi, perusluku 6/2023. Yksikköhintojen tarkistuksen myötä yksikköhinta voi korottua, vähentyä tai pysyä ennallaan. Yksikköhinnoin €/kpl (euroa / kappale). Yksikköhintojen tarkistus suoritetaan tilaajan toimesta 6 kuukauden välein ja yksikköhinnan muutos otetaan huomioon, kun se on yhtä suuri tai suurempi kuin  2 %. Yksikköhinnassa on kaksi desimaalia ja hinta on €/kpl (euroa / kappale).

Jos edellä mainitun indeksin julkaiseminen päättyy tai sen peruste muuttuu tai jos jostain syystä indeksin muutoksen laskeminen käy mahdottomaksi tai soveltumattomaksi, se pyritään korvaamaan osapuolten sopimalla mahdollisimman vastaavalla indeksillä, mutta jollei siitä päästä yhteisymmärrykseen 30 päivässä, asia annetaan Tilastokeskuksen määriteltäväksi.

Indeksin mukaiset hinnan tarkistukset: ensimmäinen hinnan tarkistus suoritetaan tammikuussa 2024, indeksillä 12/2023, jonka jälkeen indeksitarkistukset suoritetaan 6 kk välein. Korjatut hinnat otetaan käyttöön ensimmäisen kerran 1.1.2024. Vastaavasti menetellään koko urakka-ajan.

Erityisistä syistä, mm. valtiovallan lainsäädännöllisistä toimenpiteistä johtuvista syistä, hintoja voidaan tarkistaa muutoksen voimaantulohetkestä muutosta vastaaviksi.

Avauspöytäkirja, tarjoukset sekä tarjouspyyntö ovat oheismateriaaleina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä Kuljetus ja Urakointi R. & A. Härkönen Ky:n tarjouksen kokonaistaloudellisesti edullisimpana ja valintaperusteena on halvin hinta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kuljetus ja Urakointi R. & A. Härkönen Ky, RL-Palvelut Oy, Meine Oy