Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 13.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Vanhustenviikko 2024

PuuDno-2016-203

Valmistelija

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Kuvaus

Vuoden 2024 Vanhustenviikkoa vietetään teemalla Hyvä arki, hyvä mieli (En bra dag, ett gott humör) 6.-13.10.2024. Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenviikko ja -päivä ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia. Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko. 

Vanhustenviikkoa on vietetty perinteisesti myös Puumalassa. Vanhus- ja vammaisneuvoston tulee keskustella vuoden 2024 Vanhustenviikon järjestämisestä Puumalassa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto keskustelee Vanhustenviikon 2024 järjestämisestä Puumalassa. Vanhus- ja vammaisneuvosto esittää myös toiveensa viikon ohjelmasta. Lisäksi vanhus- ja vammaisneuvosto päättää roolistaan Vanhustenviikon 2024 tapahtumien järjestämisessä.

Päätös

Vanhus- ja vammaisneuvosto keskusteli Vanhustenviikon 2024 järjestämisestä Puumalassa. Vanhus- ja vammaisneuvosto esitti toiveen, että päiväkoti, koulu ja järjestöt saataisiin vahvemmin mukaan Vanhustenviikon toiminnan järjestämiseen. Vanhus- ja vammaisneuvosto totesi, että Vanhustenviikon ohjelmaan palataan vielä syyskuun 2024 kokouksessa.