Hyvinvointilautakunta, kokous 5.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Etelä-Savon perhekeskustoiminnan yhteistyösopimus

PuuDno-2024-16

Valmistelija

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Kuvaus

Etelä-Savossa on tehty jo vuosia hyvää yhteistyötä perhekeskustoiminnassa. Konkreettisen toiminnan osalta olennaista ovat myös ajantasaiset asiakirjat. Etelä-Savon perhekeskustoiminnan yhteistyösopimus on yksi näistä asiakirjoista. Yhteistyösopimuksessa sovitaan yhteistyöstä ja sitoudutaan perhekeskustoimintaan. Tavoitteena on luoda yhdessä yhteistyötä tehden eteläsavolaisille lapsille, nuorille ja perheille hyvää arkea.

Yhteistyösopimus on käsitelty ja hyväksytty maakunnallisessa lasten, nuorten ja perheiden johtoryhmässä 15.12.2023. Etelä-Savon hyvinvointialue on hyväksynyt yhteistyösopimuksen hyvinvointialueen johtajan Santeri Seppälän viranhaltijapäätöksellä 27.12.2023. Nyt on vuorossa yhteistyösopimuksen käsittely ja hyväksyminen sopijaosapuolen osalta. Tarkoituksena on, että kaikki Etelä-Savon kunnat hyväksyisivät ja allekirjoittaisivat yhteistyösopimuksen.

Etelä-Savon maakunnan alueen perhekeskustoiminnan eri toimijoiden välinen yhteistyö on käynnistetty marraskuussa 2016 osana lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa. Maakunnallisessa yhteistyössä on luotu verkostomainen, yhteen sovittava perhekeskustoiminnan toimintamalli. Perhekeskustoimintaa toteutetaan yhteisten tavoiteasetteluiden mukaisesti. Siinä huomioidaan eri toimijoiden erilaiset toimintaympäristöt ja paikalliset tarpeet.

Puumalan kunnan hyvinvointilautakunta on päättänyt 19.11.2018 § 54, että Puumalan kunta on mukana Etelä-Savon maakunnallisessa perhekeskustoiminnassa ja sen tavoitteiden ja yhteistyörakenteiden edistämisessä. Edellinen yhteistyösopimus vuosille 2022-2023 on hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 22.2.2022 § 24.

Uusi, nyt hyväksymiskierroksella oleva sopimus on tämän pykälän liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan Etelä-Savon perhekeskustoiminnan yhteistyösopimuksen 2024-2025.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.