Tekninen lautakunta, kokous 23.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Oikaisuvaatimus PuuDno-2023-47, Puumalan kunnan omistaman vanhan latukoneen myynti

PuuDno-2023-47

Valmistelija

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

Oikaisuvaatimus PuuDno-2023-47

Oikaisuvaatimuksen esittäjä vaatii oikaistavaksi teknisen johtajan tekemää päätöstä 31.3.2023 koskien kunnan vanhaa latukoneen myyntiä. Oikaisuvaatimuksen perusteluina esitetään, sitä että konetta ei ole asetettu julkiseen myyntiin ja että vastaavanlaisten koneiden myyntihinnat liikkuvat 10 000-20 000€ välillä, joten tekninen johtaja on myynyt koneen huomattavan halvalla. Lisäksi oikaisuvaatimuksen kysyy, onko asiasta sovittu kirjallisesti vähintään viiden vuoden sopimuksella, jos kone on myyty alihinnalla Hurissalon liikuntapalvelujen tukemiseksi.

Uutta käytettyä latukonetta hankittaessa pyydettiin koneen toimittajalta hyvityshintaa vanhasta latukoneesta. Saatu hinta, 5000 euroa (alv 0%), toimi kannusteena kysyä kolmelta paikallisilta hiihtolatuja ajaneilta tahoilta kiinnostusta vanhan, paljon korjausta vaativan latukoneen ostamiseen kunnalta. Ajatuksena oli jättää vähäisen arvon omaava latukone palvelemaan paikallista hiihtoharrastusta. 

Sähköposti- ja puhelinkyselyjen jälkeen kunta sai yhden tarjouksen Hurissalon valaistuja latuja ylläpitävältä taholta hintaa 4100 euroa. Uuden käytetyn latukoneen hyvityshinnan ja tarjotun hinnan välisen eron ollessa vain 900 euroa tekninen johtaja päätti hyväksyä hurissalolaisen Karjalaisen Tilan tarjouksen arvoltaan 4100 euroa (alv 0 %).  Tarjoaja kertoi, että kone tulisi palvelemaan Hurissalon valaistun ladun hoidossa, myöskin tarvittaessa muuallakin kunnan latuverkoston hoidossa.

Kunnanhallitus on päättänyt kokouksessaan 7.12.2015 § 149 valtuuttaa teknisen johtajan päättämään tasearvoltaan ja reaaliarvoltaan alle 5000 euron arvoisen irtaimen omaisuuden myynnistä.

Latukonetta ei ole kunnan päätösten ja ohjeiden mukaan tarvinnut laittaa julkiseen myyntiin. Oikaisuvaatimuksen tekijä ei ole esittänyt vastaavanlaisen koneen myyntihintoja todisteeksi alihintaisesta kaupasta. Hurissalon liikuntapalvelujen tukemisesta ei ole konekaupoista sovittaessa sovittu muuta, kuin mitä ostaja on yllä kuvatusti kertonut tarjouksessaan. 

Oikaisuvaatimus, teknisen johtajan viranhaltijapäätös, tarjouspyyntö ja saatu tarjous oheismateriaalina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Tekninen lautakunta hylkää 13.4.2023 jätetyn oikaisuvaatimuksen, joka koski teknisen johtajan tekemää päätöstä PuuDno-2023-47 vanhan latukoneen myynnistä esittelytekstin perustein. 

 

 

Keskustelun kuluessa jäsen Martti Laine ehdotti, että oikaisuvaatimus hyväksytään ja teknisen johtajan päätös kumotaan. Jäsen Paavo Kyhyräinen kannatti Martti Laineen  tekemää ehdotusta.

Puheenjohtaja totesi, että koska on tehty kannatettu teknisen johtajan ehdotuksesta poikkeava ehdotus, asiasta on äänestettävä. Äänestysmenettelyksi hyväksyttiin nimenhuutoäänestys. Teknisen johtajan ehdotusta kannattavat äänestävät JAA ja Martti Laineen tekemää ehdotusta kannattavat äänestävät EI.

Äänestyksessä annettiin neljä JAA-ääntä (Tiina Lipo-Lempiäinen, Pirkko Ihanamäki, Laura Penttinen ja Mika Hämäläinen) ja kaksi EI-ääntä ( Martti Laine ja Paavo Kyhyräinen).

 

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyi teknisen johtajan ehdotuksen äänin 4 -2. 


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:
–    se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
–    kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Puumalan kunnan kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Puumalan kunnan tekninen lautakunta.
Postiosoite: Keskustie 14, 52200 Puumala
Sähköpostiosoite: kirjaamo@puumala.fi
Puhelinnumero: 015 888 9500
Kirjaamon aukioloaika: ma – pe 9.00 – 15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
–    päätös, johon haetaan oikaisua
–    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
–    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Puumalan kunnan kirjaamosta.
Postiosoite: Keskustie 14, 52200 Puumala
Sähköpostiosoite: kirjaamo@puumala.fi
Puhelinnumero: 015 888 9500
Kunnan kirjaamon aukioloaika: ma – pe 9.00 – 15.00