Hyvinvointilautakunta, kokous 15.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Kuntalaisaloite: Puumalan Perhepuiston perustaminen: Puumalan kunnan ja alueseurakunnan leikkipuistojen päivitys turvallisiksi ja nykyaikaisiksi

PuuDno-2022-225

Valmistelija

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Kuvaus

Mannerheimin lastensuojeluliiton Puumalan yhdistys esittää 26.4.2023 päivätyssä aloitteessaan, että Puumalaan perustetaan perhepuisto ja että Puumalan kunnan ja alueseurakunnan leikkipuistot päivitetään turvallisiksi ja nykyaikaisiksi. Aloite on toimitettu sekä hyvinvointilautakunnalle, tekniselle lautakunnalle että Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnalle.

Aloitteessa tuodaan esille modernien, nykyisten turvallisuusvaatimusten täyttävien, viihtyisien ja monipuolisten puistojen olevan ympäristöä elävöittäviä "vetonauloja". Aloitteessa visioidaan Puumalaan perhepuistoa, joka toteutettaisiin Puumalan kunnan ja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan Puumalan alueseurakunnan yhteistyönä. Aloitteessa mainitaan myös tarpeesta kartoittaa olemassa olevat leikkipuistot sekä Puumalan päiväkodin ympäristö. Lisäksi aloitteessa esitetään, että leikkipuistoaiheen eteenpäin viemiseksi perustetaan työryhmä, johon tulee edustajia ainakin Mannerheimin lastensuojeluliiton Puumalan yhdistyksestä, Puumalan päiväkodista, Puumalan yhtenäiskoulusta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan Puumalan alueseurakunnasta, Puumalan kunnan teknisestä toimesta, Puumalan kunnan nuorisovaltuustosta sekä tarvittaessa muista aloitteen teemaan liittyvistä tahoista.

Aloitteen liitteenä olevat havainnekuvat Puumalan kunnan leikkipuistoista osoittavat leikkipuistojen pikaisen päivittämistarpeen. Samalla on myös aiheellista tarkastella leikkipuistojen tulevaisuutta laajemmalla kokoonpanolla eri alojen asiantuntijoiden kesken.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Hyvinvointilautakunta päättää kannattaa työryhmän perustamista Puumalan kunnan ja alueseurakunnan leikkipuistojen päivittämiseksi ja eritoten leikkipuistojen tulevaisuuden visioimiseksi ja mahdollisen perhepuiston perustamiseksi.

Hyvinvointilautakunnan pj Laura Pitkonen poistui kokouksesta esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Esteellisyysperuste: Intressijäävi 
Hyvinvointilautakunnan vpj Mari Granfelt toimi puheenjohtajana tämän pykälän ajan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.