Tekninen lautakunta, kokous 18.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Poikkeamishakemus 623-415-4-81 / Asia poistettiin esityslistalta

PuuDno-2023-51

Valmistelija

  • Heikki Virta, rakennustarkastaja, heikki.virta@puumala.fi

Kuvaus

Kiinteistön omistaja hakee poikkeamislupaa autokatos/aitan rakentamiseksi. Kiinteistö sijaitsee Puumalan kunnan Kitulan kylässä Kivikontti 4:81, pinta-ala 4600 m2.

Poikkeamislupaa haetaan Kitulan ranta-asemakaavan loma-asuntoalueeksi merkitylle rakennuspaikan (RH) aluelle. Rakennuspaikalla on tällä hetkellä loma-asunto 88 k-m2, rantasauna 20 k-m2, aitta 9 m2, grillikota 9 m2, varasto ja puuliiteri.  

Rakennuspaikka on Kitulan ranta-asemakaavan alueella loma-asunnon rakennuspaikka (RH), kullekin rakennuspaikalle saa rakentaa yhden yksikerroksisen ja yksinomaan lomakäyttöön tarkoitetun asuinrakennuksen sekä enintään kaksi erillistä talousrakennusta. Rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 100 m2.

Poikkeamista haetaan autokatos/aitan rakentamiseksi kaavan kokonaisrakennusoikeuden ylittämiseksi, rakentamiseksi kaavassa rakentamatta säilytettäväksi rakennuspaikan osalle ja poikkeamiseksi kaavamääräyksen talousrakennusten määrästä.

Kiinteistön omistaja on hakemuksessa kertonut, että olemassa olevan aitta puretaan ja grillikota muutetaan katokseksi. Näiden olemassa olevien rakennusten muutosten jälkeen ja uuden autokatos/aitan rakentamisen jälkeen kiinteistölle jäisi yhteensä 133 k-m2, joka on Kitulan ranta-asemakaavan suurimmasta sallitusta rakennusoikeudesta 33 % suurempi.

Hakija on perustellut poikkeamista; esitetty uudisrakentaminen parantaa kiinteistön toimivuutta olennaisesti: tarvittavaa sisätilaa majoittumiseen ja varastointiin muodostuu, autot voidaan säilyttää niin, että ne eivät näy ympäristöön. Rakennettava autokatos/aitta sijoittuu järveltä katsoen päärakennuksen taakse ja näin muodoin se ei näy järvelle.

Naapureita on kuultu. Naapurit eivät ole tehneet muistutusta poikkeamishakemuksesta

Rakennustarkastaja on käynyt paikan päällä.

Haettu poikkeamislupa tulisi myöntää. Poikkeamisluvan myöntäminen ei aiheuta haittaa kaavan toteuttamiselle eikä vaikeuta luonnonsuojelun tai rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Poikkeamisluvan myöntäminen ei aiheuta haittaa naapureille eikä maanomistajien tasapuoliselle kohtelulle.

Sijaintikartta ja asemapiirros ovat oheismateriaalina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Tekninen lautakunta päättää myöntää hakijalle poikkeamisluvan uuden autokatos/aitan rakentamiseen Puumalan kunnan Kitulan kylän kiinteistölle Kivikontti 623-415-4-81 edellä esitetyn perusteella.

Tämä päätös myönnetään julkipanon jälkeen, päätöksen antopäivä on 20.4.2023. Päätös on voimassa yhden vuoden päätöksen voimaantulopäivästä lukien, missä ajassa hankkeelle on haettava rakennuslupa.

 

Päätös

Asia poistettiin esityslistalta.

Tiedoksi

Etelä-Savon ELY, hakija, rakennustarkastaja

Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.