Tekninen lautakunta, kokous 26.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Poikkeamishakemus 623-444-1-116

PuuDno-2023-1

Valmistelija

  • Heikki Virta, rakennustarkastaja, heikki.virta@puumala.fi

Kuvaus

Kiinteistön omistaja hakee poikkeamislupaa varastorakennuksen/katoksen rakentamiseksi Kankaalan ranta-asemakaavan RA-alueen rakennusalan ulkopuolelle.

Kiinteistö sijaitsee Puumalan kunnan Valtolan kylässä Kuunsilta 1:116, pinta-ala 1,392 ha.

Poikkeamislupaa haetaan Kankaalan ranta-asemakaavan loma-asuntoalueeksi merkitylle rakennuspaikan (RA) alueelle. Rakennuspaikalla on tällä hetkellä loma-asunto vierasmaja 32 k-m2 ja rantasauna 13 k-m2.

Rakennuspaikka on Kankaalan ranta-asemakaavan alueella loma-asunnon rakennuspaikka (RA), jolle saa rantakaavan mukaan rakentaa yhden yksiasuntoisen lomarakennuksen ja saunan sekä tarpeelliset talousrakennukset. Yhden rakennuspaikan yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 200 k-m2. Rakennuksen etäisyys rantaviivasta on lomarakennuksen osalla 25 metriä ja saunan 15 metriä. Kuitenkin alueilla, joilla rannan korkeuserot ovat suuria tai joilla on runsaasti avokallioita, rakennusten sijoitus ratkaistaan muutoin maisemaan sopeutuvasti.

Poikkeamista haetaan varasto/katoksen rakentamiseksi noin 15 metriä kaavaan merkityn rakennusalan ulkopuolelle. Varasto/katos tulisi sijoittumaan kuitenkin loma-asuntojen korttelialueelle (RA).

Kankaalan ranta-asemakaavan mukaan RA-loma-asuntojen korttelialueelle tulee kaikki RA-paikan rakennukset sijoittaa kaavassa merkityille rakennusaloille.

Hakija on perustellut poikkeamista rakennusalueen ulkopuolelle, että rakennus täydentää pihapiirin muodostumista ja se sulautuu väritykseltään ja materiaaleiltaan maisemaan.

Naapureita on kuultu. Naapurit eivät ole tehneet muistutusta poikkeamishakemuksesta.

Rakennustarkastaja on käynyt paikan päällä.

Haettu poikkeamislupa tulisi myöntää. Poikkeamisluvan myöntäminen ei aiheuta haittaa kaavan toteuttamiselle eikä vaikeuta luonnonsuojelun tai rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Poikkeamisluvan myöntäminen ei aiheuta haittaa naapureille eikä maanomistajien tasapuoliselle kohtelulle.

Sijaintikartta ja asemapiirros ovat oheismateriaalina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Tekninen lautakunta päättää myöntää hakijalle poikkeamisluvan uuden varasto/katoksen rakentamiseen Puumalan kunnan Valtolan kylän kiinteistölle Kuunsilta 623-444-1-116 edellä esitetyn perusteella.

Tämä päätös myönnetään julkipanon jälkeen, päätöksen antopäivä on 31.1.2023. Päätös on voimassa yhden vuoden päätöksen voimaantulopäivästä lukien, missä ajassa hankkeelle on haettava rakennuslupa.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Etelä-Savon ELY, hakija, rakennustarkastaja