Kunnanhallitus, kokous 17.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Puumalan kunnan strategiset painopisteet ja edunvalvonnan kärjet vuosina 2021 - 2025

PuuDno-2022-16

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää kunnilta edunvalvontatavoitteita kuluvalle valtuustokaudelle. Maakuntaliitto haluaa vahvistaa edunvalvonnan toimintatapoja ja tavoitteena on käynnistää kuntien kanssa suunnitelmallinen ja jatkuvaan vuorovaikutukseen perustuva edunvalvontaprosessi vuoden 2022 aikana. Tähän liittyen maakuntaliitossa laaditaan maakunnallinen edunvalvonta-asiakirja maakuntaliiton ja sidosryhmien käyttöön talvella 2022.

Edunvalvonta-asiakirjan laadinta perustuu maakuntastrategian ja maakuntaohjelman tavoitteisiin sekä maakunnan toimijoiden yhteiseen tahtotilaan. 

Maakuntaliitto on kiinnostunut kuntien laatimista valtuustokauden strategioista ja edunvalvonnan painopisteistä.  Maakuntaliitto toivoo saavansa käyttöön kuntastrategian valtuustokaudelle 2021-2024 sekä kunnan kannalta keskeiset edunvalvonnan painopisteet ja tavoitteet. 

Maakuntaliitto pyytää toimittamaan vastaukset 24.1.2022 mennessä Etelä-Savon maakuntaliiton kirjaamoon, kirjaamo@esavo.fi. 

Kunnan edunvalvontatavoitteet on koottu liitteeksi. Lisäksi maakuntaliittoon lähetetään kunnan tällä hetkellä voimassa oleva strategia. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää lähettää Etelä-Savon maakuntaliitolle Puumalan kunnan edunvalvontatavoitteet liitteen mukaisesti. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Etelä-Savon maakuntaliitto, tekninen johtaja, palvelujohtaja

Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.