Tekninen lautakunta, kokous 15.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Palvelukeskuksen peruskorjaus

PuuDno-2021-112

Valmistelija

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan palvelukeskuksen peruskorjaus on tarkoitus tehdä kolmessa vaiheessa vuosina 2021-2023. Käyttäjien kuulemisen jälkeen luonnossuunnittelu aloitettiin loppuvuonna 2020. LVISA-suunnittelu-urakat kilpailutettiin talvella 2021 ja suunnitelmat valmistuvat 9.4.2021. Suunnittelua on ohjannut ryhmä, johon on valittu edustajia käyttäjien, Essoten ja kuntapäättäjien puolelta. Suunnittelukokouksia on matkan varrella pidetty neljä.  

Peruskorjaus on tarkoitus aloittaa kesällä 2021 Tupasvilla-osastolla. Siellä, kuten myös myöhemmin muilla remontoitavilla alueilla suurimmat työsuoritukset ja -kustannukset kohdistuvat talotekniikkaan. Ilmanvaihto uusitaan kokonaisuudessaan ja tiloihin lisätään viilennysmahdollisuus. Myös sähkötekniikka uusitaan kokonaisuudessaan paloilmoitinlaitteita lukuun ottamatta, koska ne uusittiin sprinklauksen rakentamisen yhteydessä vuonna 2013. Rakennustekniset työt keskittyvät pienehköihin sisäseinämuutoksiin asiakashuoneissa, oviaukkojen suurentamisiin, ergonomian parantamistoimiin wc-tiloissa ja pintarakenteiden uusimisiin ja korjaamisiin.

Hanketta esitellään teknisen lautakunnan kokouksessa 9.4.2021 valmistuvien suunnitelmien pohjalta. Peruskorjauksen ARK- eli pääpiirustus oheismateriaalina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Tekninen lautakunta päättää merkitä tietoonsa palvelukeskuksen pääpiirustukset.

 

Teknisen johtajan muutosehdotus:

Tekninen lautakunta päättää

  1. merkitä tietoonsa palvelukeskuksen pääpiirustukset.
  2. ehdottaa, että kunnanhallitus hyväksyy Puumalan palvelukeskuksen peruskorjauksen pääpiirustukset. 

 

Päätös

Muutosehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.