Kunnanhallitus, kokous 20.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 68 Kotiniemen tonttien myyntivaltuutuksen laajentaminen

PuuDno-2020-91

Valmistelija

  • Matias Hilden, kunnanjohtaja, matias.hilden@puumala.fi

Kuvaus

Hallintosäännön mukaan 14 § 4. kohdan mukaan kunnanhallitus päättää asemakaavan ja tonttijaon toteuttamista varten tarvittavien alueiden, rakennusten ja laitteiden ostamisesta, myymisestä, vaihtamisesta ja lunastamisesta. Tältä osin kunnanhallituksen toimivaltaa on rajattu muun muassa asettamalla kokouksessaan 28.5.2012 § 22 Kotiniemen laajennusosan tonteille vähimmäismyyntihinnat. Valtuusto on tehnyt päätöksen jälkeen vähimmäismyyntihintoihin muutoksia ja antanut lisäksi kertaluonteisia oikeuksia poiketa vähimmäshinnasta, viimeksi 2.3.2020 pidetyssä kokouksessa, ja kaikki poikkeukset on myös hyväksytty. Tällä hetkellä alueella on 30 rakentamatonta tonttia, joista yksi on omarantainen (vähimmäishinta 90 000 euroa) ja muiden tonttien vähimmäismyyntihinnat ovat 5000 ja 15 000 euron välillä. Rakentamisen hiipumisesta johtuen kysyntä tonteille on ollut varsin vähäistä ja kunta on toteuttanut myös muun muassa tonttihuutokauppoja.

Huomioiden markkinatilanteen ja tonttikaupan taloudellisen merkityksen voidaan pitää perusteltuna sitä, että kunnanhallitus voisi myydä edellä mainittuja tontteja valtuuston määrittämien vähimmäismyyntihintojen rajoittamatta. Käytännössä tämä helpottaisi muun muassa huutokauppojen järjestämistä, hinnoittelun joustavaa tarkistamista ja nopeuttaisi itse tonttikauppaa.
 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Matias Hilden, kunnanjohtaja, matias.hilden@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää tehdä valtuustolle seuraavan päätösehdotuksen:

Valtuusto päättää kumota Kotiniemen laajennusosan tontteja koskevat vähimmäishinnat ja oikeuttaa kunnanhallituksen luovuttamaan tontteja hallintosäännön mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.