Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 3.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Digineuvonta ja -ohjaus

Valmistelija

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kuntaan on palkattu asiakasneuvoja, Eeva-Liisa Isosaari, jonka yhtenä työtehtävänä on digineuvonta. Digituki on maksutonta ja aika digineuvojalle pitää varata etukäteen. Ajan voi varata numerosta 050 471 2120.

Puumalan kirjasto tarjoaa tietotunteja, joilla tutustutaan yhdessä digiajan ilmiöihin, sovelluksiin ja palveluihin. Tunneilla käsitellään joka kerran jotakin ennalta sovittua teemaa. Osallistujien käytössä on kirjaston laitteita mutta halutessaan osallistuja voi ottaa mukaan oman tietokoneen tai tabletin. Tuunit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Puumalan kirjaston digitunnit:

  • Nautitaan e-aineistoista ke 12.2. klo 12-13: Millaisia lehitä ja kirjoja voi käyttää tietokoneella tai mobiililaitteilla, kirjastokortilla tai kirjastossa.
  • Tiedot talteen pilvipalveluihin ke 11.3. klo 12-13: Mitä pilvipalvelut ovat ja miten ne otetaan käyttöön. Esimerkkeinä muutamia yleisimpiä palveluita tiedostojen säilyttämiseen ja sähköpostin käyttöön.
  • Tehostetaan työskentelyä ilmaisohjelmien avulla ke 8.4. klo 12-13: Miten otat käyttöön netin ilmaisia tekstinkäsittely- ja laskentaohjelmia. Esimerkkeinä Googlen palvelut.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto päättää merkitä em. digineuvonta- ja -ohjauspalvelut tietoonsa saatetuksi.

Lisäksi vanhus- ja vammaisneuvosto päättää, että jokainen vanhusneuvoston jäsen tiedottaa näistä palveluista omien yhteisöjensä jäsenille.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.