Kunnanhallitus, kokous 15.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 62 Hurissalon osayleiskaavan muutos tiloilla 623-417-1-117 (osa ) ja 423-417-1-527 (osa)

PuuDno-2023-169

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

Muutos koskee tiloja 623-417-1-117 (osa) ja 623-417-1-527 (osa). Alueelle on tarkoitus laatia osayleiskaavan muutos. Kaavamuutoksella tutkitaan mahdollisuutta yhden olemassa olevan RA-rakennuspaikan (loma-asuntoalueen) laajentamista viereisen tilan puolelle. Laajennusalueen maakaupasta on tehty kiinteistökaupan esisopimus.

Suunnittelualueella on voimassa Hurissalon osayleiskaava, joka on hyväksytty Puumalan kunnanvaltuustossa 2.2.2004. Tässä kaavassa suunnittelualueella on voimassa merkinnät RA (loma-asuntoalue) ja M-1 (maa- ja metsätalousvaltainen alue). Tarvittaessa suunnittelualueeseen otetaan mukaan myös vesialuetta (W).

Nykyisellä RA-paikalla sijaitsevat rantasauna, aittarakennus sekä pienehkö puuliiteri/ulkohuussi. RA paikka sijoittuu laakson pohjalle ja on rantavyöhykkeen osalta matala. Lisäksi tilan läpi kulkee purouoma, johon kertyy vedet rinteiltä kolmesta suunnasta. Uudisrakentamisen sijoittuminen nykyisen rakennuspaikan alueelle on haasteellista ja uusi päärakennus on tavoitteena sijoittaa laajennusalueelle.

Laajennusalueelle on saatu vuonna 1989 poikkeamislupa ja sen perusteella rakennuslupa loma-asunnon (ja rantasaunan) rakentamiseksi. Loma-asunnon rakentaminen on aikanaan aloitettu perustusten sijoittelulla. Vanhat perustukset ovat edelleen maastossa. Päärakennus halutaan tulevaisuudessa sijoittaa samalle paikalle, kuin se aikanaan on aiottu ja aloitettukin.

Kunnan edustajat ovat tehneet alueelle maastokäynnin keväällä 2022 ja kaavoittaja toukokuussa 2023.

Laadittava yleiskaavan muutos on sopusoinnussa kaavan alkuperäisen tavoiteasettelun kanssa, sillä rakennuspaikkojen lukumäärä ei tilan alueella muutu, koska vain yhtä olemassa olevaa rakennuspaikkaa laajennetaan.

Kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi. Nähtävillä olosta tiedotetaan Puumalan kunnan internet –sivuilla ja ilmoitustaululla. Nähtävillä olosta tiedotetaan myös kaavoitettavan alueen naapurikiinteistöjen omistajia kirjeitse. Aineisto on nähtävillä Puumalan kunnan internet-sivuilla ja teknisessä toimistossa (Keskustie 14). Viranomaisilta pyydetään lausunnot.         

Karttaako Oy:n laatimat kaavakartta määräyksineen, kaavaselostus sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää asettaa vireille tulleen Hurissalon osayleiskaavan tiloja 623-417-1-117 (osa) ja 623-417-1-527 (osa) koskevan valmisteluaineiston nähtäville maankäyttö- ja rakennuslain 62 ja 63 § ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 § mukaisesti. Nähtävillä olosta tiedotetaan kuulutuksella kunnan ilmoitustaululla ja verkkosivuilla. Naapureille lähetetään kirje ja viranomaisilta pyydetään tarvittavat lausunnot.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

Kunnanhallitus päätti 22.1.2024 asettaa vireille tulleen Hurissalon osayleiskaavan tiloja 623-417-1-117 (osa) ja 623-417-1-527 (osa) muutoksia koskevan valmisteluaineiston nähtäville maankäyttö- ja rakennuslain 62 ja 63 § ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 § mukaisesti. Nähtävillä olosta tiedotettiin kuulutuksella kunnan ilmoitustaululla ja verkkosivuilla. Naapureille lähetettiin kirje ja viranomaisilta pyydettiin tarvittavat lausunnot.

Kaavamuutoksen pääasiallisena tavoitteena on laatia osayleiskaavan muutos. Kaavamuutoksella tutkitaan mahdollisuutta yhden RA-rakennuspaikan (kiinteistöllä 623-417-1-527) laajentamista viereisen kiinteistön (623-417-1-117) alueelle. Tilat ovat samaa kantatilaa.

Valmisteluaineistosta saatiin yksi lausunto ja se tuli Etelä-Savon ELY-keskukselta 2.2.2024. Sillä ei ollut huomautettavaa kaavaluonnokseen. Yhtään huomautusta ei jätetty.

Kaavaluonnokseen ei ole ollut lausuntojen tai huomautusten myötä syytä tehdä muutoksia, joten se siirretään sellaisenaan kaavaehdotukseksi. Kaavaselostukseen on tehty prosessin kuvausta ja pientä tarkennusta ja muokattu asiakirjat muutoinkin kaavaehdotukseksi. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää asettaa Hurissalon osayleiskaavan tiloja 623-417-1-117 (osa) ja 623-417-1-527 (osa) koskevan muutoksen kaavaehdotuksen julkisesti nähtäville maankäyttö- ja rakennuslain 65 § ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 19 § mukaisesti vähintään 30 päivän ajaksi. Nähtävillä olosta tiedotetaan kuulutuksella kunnan ilmoitustaululla ja verkkosivuilla. Naapureille lähetetään kirje ja viranomaisilta pyydetään tarvittavat lausunnot.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.