Kunnanhallitus, kokous 15.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Maanvuokrasopimus MPY Telecom Oyj:n kanssa

PuuDno-2024-30

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

MPY Telecom Oyj:llä on ilmennyt tarve rakentaa uusi masto Puumalan kunnan keskusta-alueelle, pesäpallokentän länsipuolella olevaan metsikköön. Alueen omistaa Puumalan kunta ja sinne on tarkoitus rakentaa 48 metriä korkea teleliikennemasto sekä 8,64 neliömetrin suuruinen laitetila. Masto on malliltaan vapaasti seisova, joten se ei tarvitse tilaa vaativia haruksia. Huoltoyhteys alueelle toteutetaan Vanhan Puumalantien kautta.

Hanketta varten vuokrattava maa-alue on varsin pieni, 10 m x 20 m, ja puustoa alueelta on suunniteltu kaadettavaksi kymmenkunta. Määräala sijaitsee Puumalan kunnan omistamalla tilalla 623-1-9903-1. Kunnan rakennustarkastaja ja tekninen johtaja ovat käyneet paikan päällä ja todenneet alueen soveltuvaksi kyseiselle rakentamiselle.

Vuokra-ajaksi on suunniteltu kolmekymmentä vuotta alkaen 1.1.2024 ja päättyen 31.12.2054. Vuokra-aika jatkuisi tämän jälkeen viisi vuotta kerrallaan, ellei toinen osapuoli irtisano sopimusta yhtä vuotta ennen sopimusjakson päättymistä. Sopimusajan elinkustannusindeksiin sidottu perusvuokra on 380 euroa/vuosi. Vuokra maksetaan vuosittain vuokranantajan laskua vastaan.

Vuokralainen vastaa kaikista vuokra-alueen hoitokuluista sekä kulkuväylien kunnossapidon kuluista. Vuokralainen on velvollinen pitämään vuokra-alueen rakentamattoman osan hyvässä kunnossa sekä noudattamaan tässä suhteessa voimassa olevia määräyksiä ja ohjeita.

Vuokrasopimuksessa sovitaan lisäksi, että sopimus purkautuu, mikäli vuokratulle määräalalle ei saada lopullista rakennus- tai toimenpidelupaa.

Masto on tarkoitus rakentaa kesällä 2024.

Vuokrasopimusluonnos ja asemapiirros ovat liitteinä.

Päätösehdotus

Esittelijä

Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Puumalan kunnanhallitus päättää vuokrata 200 neliömetrin suuruisen alueen määräalan MPY Telecom Oyj:lle maston ja laitetilan rakentamista varten vuokrasopimusluonnoksen mukaisesti. Vuokrasopimus purkautuu, mikäli vuokratulle määräalalle ei saada lopullista rakennus- tai toimenpidelupaa.

Päätös

Kunnanhallitus päätti siirtää asiankäsittelyn seuraavaan kunnanhallituksen kokoukseen.

Valmistelija

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

MPY Telecom Oyj:llä on ilmennyt tarve rakentaa uusi masto Puumalan kunnan keskusta-​alueelle,​ pesäpallokentän länsipuolella olevaan metsikköön. Alueen omistaa Puumalan kunta ja sinne on tarkoitus rakentaa 48 metriä korkea teleliikennemasto sekä 8,​64 neliömetrin suuruinen laitetila. Masto on malliltaan vapaasti seisova,​ joten se ei tarvitse tilaa vaativia haruksia. Huoltoyhteys alueelle toteutetaan Vanhan Puumalantien kautta.

Hanketta varten vuokrattava maa-​alue on varsin pieni,​ 10 m x 20 m,​ ja puustoa alueelta on suunniteltu kaadettavaksi kymmenkunta. Määräala sijaitsee Puumalan kunnan omistamalla tilalla 623-​1-​9903-​1. Kunnan rakennustarkastaja ja tekninen johtaja ovat käyneet paikan päällä ja todenneet alueen soveltuvaksi kyseiselle rakentamiselle.

Vuokra-​ajaksi on suunniteltu kolmekymmentä vuotta alkaen 1.5.2024 ja päättyen 30.4.2054. Vuokra-​aika jatkuisi tämän jälkeen viisi vuotta kerrallaan,​ ellei toinen osapuoli irtisano sopimusta yhtä vuotta ennen sopimusjakson päättymistä. Sopimusajan elinkustannusindeksiin sidottu perusvuokra on 825 euroa/vuosi. Vuokra maksetaan vuosittain vuokranantajan laskua vastaan.

Vuokralainen vastaa kaikista vuokra-​alueen hoitokuluista sekä kulkuväylien kunnossapidon kuluista. Vuokralainen on velvollinen pitämään vuokra-​alueen rakentamattoman osan hyvässä kunnossa sekä noudattamaan tässä suhteessa voimassa olevia määräyksiä ja ohjeita.

Vuokrasopimuksessa sovitaan lisäksi,​ että sopimus purkautuu,​ mikäli vuokratulle määräalalle ei saada lopullista rakennus-​ tai toimenpidelupaa.

Masto on tarkoitus rakentaa kesällä 2024.

Vuokrasopimusluonnos ja asemapiirros ovat liitteinä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Puumalan kunnanhallitus päättää vuokrata 200 neliömetrin suuruisen alueen määräalan MPY Telecom Oyj:lle maston ja laitetilan rakentamista varten vuokrasopimusluonnoksen mukaisesti. Vuokrasopimus purkautuu,​ mikäli vuokratulle määräalalle ei saada lopullista rakennus-​ tai toimenpidelupaa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.