Tarkastuslautakunta, kokous 5.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja Anna-Mari Summasen kuuleminen

PuuDno-2024-37

Valmistelija

  • Jaana Kontio, jaana.kontio@puumala.fi

Kuvaus

Hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja Anna-Mari Summanen on aloittanut virassaan 22.8.2022. Hyvinvointi- ja kulttuurijohtajan vastuulla on osaamisen ja kulttuurin sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen. Hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja toimii hyvinvointipalveluiden toimialueen johtajana ja vastaa toimialueensa talouden suunnittelusta, seurannasta sekä raportoinnista. Toimialan vastuualueita ovat opetuspalvelut, varhaiskasvatuspalvelut, nuoriso- ja liikuntapalvelut, aikuiskoulutuspalvelut sekä kirjasto- ja kulttuuripalvelut. Hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja toimii hyvinvointilautakunnan esittelijänä. Keskeinen osa työtä on vastata Lapsiystävällisen kunnan toimintamallin toimeenpanosta ja kehittämisestä.

Hyvinvointialueuudistuksen myötä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistehtävät korostuvat kunnassa ja samoin yhdyspintayhteistyö hyvinvointialueen kanssa. 

Hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja toimii kulttuuritoiminnan suunnittelijana tehden tiivistä yhteistyötä markkinointipäällikön ja kolmannen sekä neljännen sektorin kanssa. Osallisuustyö ja osallisuuden johtaminen ovat keskeinen osa tehtävää. 

Hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja toimii Puumalan kansalaisopiston rehtorina ja esihenkilönä sekä näin ollen vastaa kansalaisopiston toiminnan kehittämisestä sekä opetustarjonnan ja viestinnän suunnittelusta. Hyvinvointi- ja kulttuurijohtajan esihenkilönä toimii kunnanjohtaja.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pentti Lautala, pentti.lautala@fimnet.fi

Tarkastuslautakunta kuulee hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja Anna-Mari Summasta.

Päätös

Tarkastuslautakunta kuuli hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja Anna-Mari Summasta.